/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Noi explozii, ajutor UE și pericol atomic. Stefanciuk a semnat legea mobilizării

/FOTO/ Coincidență? Nu doar delegația Republicii Moldova a mers în Belarus, dar și Dodon. Liderul PSRM s-a întâlnit cu Lukaşenko

missing
05 mai 2021, ora 16:47

Se pare că în Belarus au mers nu doar doi deputați PSRM și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, dar liderul socialiștilor, Igor Dodon. Acesta s-ar fi întâlnit cu preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, iar imaginile au fost publicate de un canal de Telegram din Belarus. 

Deși Dodon își anunță vizitele pe pagina sa de Facebook, de această dată nu au fost făcute publice anumite informații.

Am contactat-o telefonic pe purtătoarea de cuvânt a PSRM, Carmena Sterpu, pentru a afla mai multe detalii despre vizita lui Dodon în Belarus, însă nu ne-a răspuns.

Astăzi, serviciul de presă al Parlamentului a anunțat că speakerul Zinaida Greceanîi, în fruntea delegației oficiale a Republicii Moldova, efectuează, în perioada 5-7 mai, o vizită la Adunarea Națională a Republicii Belarus.

Din delegație mai fac parte deputații Vasile Bolea – președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Radu Mudreac – președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Secretarul general al Parlamentului Adrian Albu, precum și ministrul în exercițiu al agriculturii, dezvoltării regionale și mediului Ion Perju.

Conform informațiilor, scopul vizitei este identificarea oportunităților pentru a dinamiza cooperarea interparlamentară, social-economică, investițională și culturală dintre țările noastre.

Totodată, se anunța că vor avea loc un șir de întrevederi bilaterale sau în componența delegațiilor, inclusiv cu conducerea Adunării Naționale a Republicii Belarus și cu Șeful Secretariatului Camerei Reprezentanților a Adunării Naționale, cu Prim-ministrul țării și cu ministrul agriculturii și alimentației.

Amintim că alegerile prezidenţiale desfăşurate în august trecut în Belarus au fost considerate pe scară largă de către belaruşi ca fiind fraudate de către regim. Sute de mii de persoane au protestat împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Uniunea Europeană şi SUA au impus sancţiuni împotriva regimului de la Minsk în urma violenţelor excesive utilizate de forţele de securitate împotriva manifestanţilor paşnici.

Opoziţia o consideră pe Svetlana Tihanovskaia, contracandidata lui Lukaşenko în alegeri, drept învingătoarea scrutinului prezidenţial din vara trecută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram