/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Germania: Relaxarea restricțiilor pentru persoanele vaccinate cu ambele doze

05 mai 2021, ora 13:10

Guvernul Germaniei a aprobat relaxarea restricțiilor pentru persoanele vaccinate cu ambele doze sau care au trecut prin infecția Covid-19 și s-au recuperat. Măștile de protecție și distanța fizică rămân oricum obligatorii. Anunțul a fost făcut de ministra justiției, Christine Lambrecht, potrivit Reuters.

Lambrecht a menționat că restricțiile, impuse pentru a limita numărul de infectări și a preveni suprasolicitarea sistemului medical, trebuie să fie relaxate acolo unde nu mai sunt justificate.

Persoanele vaccinate complet împotriva Covid-19 și cele care s-au recuperat după boală nu vor mai trebui să prezinte test negativ pentru a merge la cumpărături, la frizer sau în zone turistice. De asemenea, restricțiilor pe timp de noapte nu se vor mai aplica pentru ei și vor putea să desfășoare întâlniri în privat cu număr mai mare de persoane. Masca de protecție rămâne obligatorie pentru cei imunizați, dar și distanța fizică între persoane.

„Dacă riscul de transmitere a virusului s-a redus semnificativ pentru persoanele vaccinate cu schema completă și cele care au trecut deja prin boală, atunci acest fapt trebuie să se reflecte în noile măsuri. Acum implementăm aceste relaxări”, a spus Lambrecht.

În jur de 8% din populația Germaniei a fost vaccinată deja cu două doze, iar peste 28% au fost imunizați cu prima doză. Ritmul vaccinărilor a crescut în ultima perioadă, iar numărul de infectări s-a redus considerabil.

Relaxarea restricțiilor pentru persoanele vaccinate reprezintă un subiect controversat în Germania. Aceste măsuri ar putea să accentueze tensiunile sociale, mai ales pentru cei care își doresc dar nu au avut posibilitatea să se vaccineze. Alții susțin, însă, că aceste măsuri ar putea să reprezinte un stimulent pentru oameni să se vaccineze.

Conform unui sondaj realizat recent de Institutul Robert Koch, în jur de 72% dintre germani vor să se vaccineze anti Covid-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram