Guvernul Republicii Moldova încă nu a identificat mijloacele financiare necesare pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate, care urmează să fie organizate pe data de 11 iulie curent, după ce șefa statului, Maia Sandu, a semnat decretul privind dizolvarea Legislativului. La momentul actual, Executivul se află în proces de identificare. 

„În prezent, Guvernul este în proces de identificare a mijloacelor financiare necesare pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor anticipate parlamentare. Despre volumul resurselor disponibile identificate vă vom informa adițional”, a precizat serviciul de presă al
Guvernului pentru tv8.md.

În cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a menționat că a avut o întâlnire cu premierul interimar, Aureliu Ciocoi. Potrivit declarațiilor făcute de Cimil, în cadrul întâlnirii cei doi au discutat despre finanțarea cheltuielilor pentru campania electorală și scrutinul din vara acestui an.

„Pot să afirm că am avut o întâlnire cu prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi. Am discutat despre potențialul de finanțare a cheltuielilor pentru campania electorală. Am primit asigurări că se vor întreprinde toate măsurile pentru a găsi bani din buget și a pune în contul CEC-ului sumele necesare. De asemenea, am transmis în adresa Guvernului hotărârea prin care am aprobat devizul de cheltuieli și așteptăm reacții din partea Guvernului pe anumite capitole sau pe anumite dimensiuni de finanțare”, a declarat Cimil.

„Dumnealui a menționat că va fi transmis în adresa Ministerului Finanțelor al R. Moldova acest document pentru a fi procesat și, ulterior, vor veni cu o reacție în decurs de o zi”, a adăugat președintele CEC.

Anterior, în cadrul unei ședințe, Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În acest sens, pentru organizarea și desfășurarea scrutinului au fost estimate ca fiind necesare 125 046,7 de mii de lei.

Hotărârea adoptată urma să fie înaintată Guvernului Republicii Moldova în vederea identificării și alocării mijloacelor financiare necesare organizării și desfășurării alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Amintim că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat, pe data de 28 aprilie curent, decretul care prevede dizolvarea Legislativului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate. Decizia în acest sens a fost luată imediat după ce Curtea Constituțională a anulat starea de urgență din Republica Moldova, care a fost instituită de deputații PSRM-Șor pe data de 31 martie curent, pentru o perioadă de 60 de zile.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!