Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) anunță că va participa la alegerile parlamentare anticipate din vara acestui an. Membrii Consiliului Politic Național, care s-au reunit în ședință, au decis unanim că PDCM trebuie să participe în acest scrutin electoral.

„Timpul este prea scump pentru Republica Moldova, iar noi experimente politice doar vor amplifica bătăliile, haosul și sărăcia. Acum, cetățenii îi vor putea sancționa pe politicienii populiști și cinici, care au pierdut simțul realității și sunt gata să distrugă din temelie acest stat”, a declarat președintele partidului, Ion Chicu.

„Vedem ce se întâmplă, când mai marii țării sunt puși pe harță. Și mai grav este când liderii politici tind să împingă Republica Moldova în prăpastie, deturnează cursul firesc de dezvoltare a țării”, a mai afirmat acesta.

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei a fost creat recent de fostul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, după ce și-a data demisia din funcția de prim-ministru la sfârșitul anului 2020.

Pe data de 17 aprilie curent, Chicu anunța pe Facebook că după depunerea la ASP a setului de acte prevăzut de legislație pentru înregistrarea partidelor politice, instituția respectivă a înscris Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei în Registrul de stat al persoanelor juridice.

Conform decretului semnat de șefa statului, Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc pe data de 11 iulie curent. Maia Sandu a  dizolvat Legislativul pe data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!