/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Partidul condus de Chicu și-a anunțat intenția de a participa la anticipate

missing
05 mai 2021, ora 09:47

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) anunță că va participa la alegerile parlamentare anticipate din vara acestui an. Membrii Consiliului Politic Național, care s-au reunit în ședință, au decis unanim că PDCM trebuie să participe în acest scrutin electoral.

„Timpul este prea scump pentru Republica Moldova, iar noi experimente politice doar vor amplifica bătăliile, haosul și sărăcia. Acum, cetățenii îi vor putea sancționa pe politicienii populiști și cinici, care au pierdut simțul realității și sunt gata să distrugă din temelie acest stat”, a declarat președintele partidului, Ion Chicu.

„Vedem ce se întâmplă, când mai marii țării sunt puși pe harță. Și mai grav este când liderii politici tind să împingă Republica Moldova în prăpastie, deturnează cursul firesc de dezvoltare a țării”, a mai afirmat acesta.

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei a fost creat recent de fostul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, după ce și-a data demisia din funcția de prim-ministru la sfârșitul anului 2020.

Pe data de 17 aprilie curent, Chicu anunța pe Facebook că după depunerea la ASP a setului de acte prevăzut de legislație pentru înregistrarea partidelor politice, instituția respectivă a înscris Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei în Registrul de stat al persoanelor juridice.

Conform decretului semnat de șefa statului, Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc pe data de 11 iulie curent. Maia Sandu a  dizolvat Legislativul pe data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram