Republica Moldova urmează să achiziționeze un lot vaccin împotriva COVID-19 produs de compania Pfizer. Este vorba de 700 de mii de doze, conform cererii anterioare făcută de țara noastră. Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Igor Curov, în cadrul unei conferințe de presă.

Secretarul de stat a mai menționat că la momentul actual au loc negocieri în acest sens, după ce compania Pfizer a venit cu un răspuns solicitării făcute de autoritățile de la Chișinău.

„Producătorul Pfizer a răspuns totuși la adresările Ministerului Sănătății și, în momentul acesta sunt desfășurate negocieri directe, cu referire la tematica achiziționării unui lot de vaccin”, a menționat acesta, precizând că lotul va fi de 700 de mii de doze.

În Republica Moldova a fost dat startul campaniei de vaccinare împotriva virusului COVID-19 la începutul lunii martie curent, după ce la Chișinău au ajuns primele doze de vaccin donate de către România. Între timp, țara noastră a mai recepționat și alte doze de vaccin, inclusiv prin platforma COVAX.

Datele prezentate de Ministerul Sănătății arată că, până ieri, 4 mai, au fost administrate peste 150 de mii de doze de vaccin. Astfel, peste 132 de mii de persoane au fost imunizate cu prima doză, iar ce cea de-a doua au fost vaccinați peste 18 mii de oameni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!