/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

România a mai donat R. Moldova 100 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19. Maia Sandu: „Vă îndemn pe toți să vă imunizați”

missing
05 mai 2021, ora 15:57

România va mai dona Republicii Moldova încă 100 de mii de doze de vaccin împotriva virusului COVID-19 AstraZeneca, a anunțat președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care îndemnat cetățenii Republicii Moldova, să se imunizeze. 

Maia Sandu a mai precizat că autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi Republicii Moldova spre revânzare câte 200.000 de doze de vaccin pe lună.

„O veste bună pentru cetățeni! România va oferi țării noastre încă o donație generoasă – 100.000 de doze de vaccin. Suntem profund recunoscători României pentru solidaritatea fără margini. De asemenea, autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi Republicii Moldova spre revânzare câte 200.000 de doze de vaccin pe lună. Astfel, începând cu această lună, vom putea cumpăra cantitățile necesare de vaccin din loturile disponibile în România, la prețul negociat de Uniunea Europeană. Le mulțumesc din suflet domnului președinte Klaus Iohannis, prim-ministrului Florin Cîțu, tuturor românilor pentru ajutorul imens în aceste vremuri”, .

„Solicit Guvernului să deschidă și să anunțe posibilitatea de a se vaccina pentru toate categoriile de cetățeni, așa încât să imunizăm cât mai mulți oameni cât mai repede. Vaccinarea, alături de respectarea în continuare a măsurilor de protecție, în special purtarea măștii, reprezintă calea prin care putem reveni la normalitate. Vă îndemn pe toți să vă vaccinați și să puneți umărul la eforturile comune de oprire a pandemiei. Vin vremuri mai bune”, a mai menționat Maia Sandu.

România a decis să doneze și un lot de vaccin pentru Ucraina. „În ședința de Guvern am aprobat o hotărâre prin care donăm încă 100 de mii de doze Republicii Moldova și un lot Ucrainei. De săptămâna aceasta o să putem să vindem doze de vaccin Republicii Moldova, două sute mii de doze lunar”, a menționat Florin Cîțu, premierul României.

Anterior, România a mai donat Republicii Moldova 200 de mii de doze de vaccin, care deja au ajuns în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram