Deși există deja vaccin suficient, avem mai puțini doritori de a se imuniza! În timp ce, la Centrul municipal de vaccinare anti-covid ar trebui să fie vaccinate, zilnic, în jur de 1200 de persoane, aici abia de ajung în jur de 200 de oameni. Diminuarea numărului de doritori de a se imuniza se explică prin faptul că doar 30 la sută din cei înscriși pe liste, până la urmă, ajung la Centru. 

În timp ce autoritățile susțin că există suficiente doze de vaccin anti-Covid pentru imunizarea a 10 la sută din populație, cererea din partea doritorilor este în scădere, în ultima perioadă. Anunțul a fost făcut, astăzi, de edilul Ion Ceban, la ședința operativă a serviciilor Primăriei.

De asemenea, edilul a mai afirmat că dozele de vaccin sunt suficiente pentru demararea celei de-a treia etape de imunizare și a dat asigurări că procesul va fi simplificat la maximum. Totuși, în acest scop este necesar un ordin oficial al Comisiei Extraordinară de Sănătate Publică, spune directorul Centrului Municipal de Vaccinare.

Până acum, la acest Centru, au fost vaccinați în jur de 6 mii de oameni, printre care cadre didactice, angajați ai Regiei Transport Electric, asistenți sociali, actori, dar și jurnaliști. Astăzi, unii oameni care au venit să se vaccineze, au renunțat s-o facă, din mtov că nu era disponibil vaccinul dorit de ei ori pentru că nu aveau buletinul de identitate.

De aceea, programarea online ar fi o soluție, spun unii cetățeni. Deși, potrivit autorităților, acest lucru ar putea fi posibil, în curând, nu toți oamenii știu să se descurce în mediul online. Chiar și așa, specialiștii afirmă că, în scurt timp, populația va avea acces la platforma online a Ministerului Sănătății.

Aceasta are două compartimente: Registrul de Vaccinare anti-Covid-19, unde se înregistrează toți cei vaccinați și recepționează certificatul de vaccinare și platforma celor ce vor să se înregistreze pentru imunizare. Proiectul Sistemului informațional automatizat „Registrul de evidență a Vaccinării împotriva COVID-19” a fost aprobat în cadrul ședinței Executivului din 29 aprilie.

Acesta va permite programarea persoanelor pentru vaccinare împotriva COVID-19, monitorizarea în timp real a persoanelor vaccinate, evidența vaccinurilor administrate persoanelor respective, precum și eliberarea Certificatelor de vaccinare împotriva COVID–19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!