/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Circulația trenurilor prin punctul feroviar Bălți, sistată pe un termen nedeterminat, din cauza grevei angajaților! Nu și-au ridicat lefurile de luni bune

missing
06 mai 2021, ora 16:50

Circulația trenurilor prin punctul feroviar Bălți este sistată din această seară, începând cu ora 20:30, pe o perioadă nedeterminată. Decizia este legată de greva feroviarilor, care nu și-au mai primit lefurile de luni bune și au ajuns la limita răbdării. 

„Banii, salariul până la Paște promis și de Președinție la CSS și de parlamentarii care au activat în comisie, totul e pe hârtie, a cincea lună, feroviarii sunt fără leafă, sărbătorile fără bucurie. Pe decembrie au primit numai vreo cinci filiale din 38, nu au oamenii nici de o bucățică de pâine”, a declarat pentru TV8 Ion Zaporojan, președintele Federației Sindicale a Feroviarilor.

Pe lângă restanțele la salarii, pe oameni îi mai nemulțumește insuficiența de material rulant și combustibil.

Potrivit responsabililor de la „Calea Ferată” sunt afectate cursele interurbane Ocnița – Chișinău și Ungheni – Bălți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram