/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Deputata Arina Spătaru îi solicită lui Renato Usatîi să își ceară scuze publice de la jurnalista Mariana Rață, după ce acesta a atacat-o numind-o propagandistă

missing
06 mai 2021, ora 12:22

Deputata Platformei Demnitate și Adevăr, Arina Spătaru a venit cu o reacție după ce liderului formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, a lansat mai multe atacuri în adresa moderatoarei emisiunii „Cutia neagră” Mariana Rață. Parlamentara susține că atacul asupra jurnaliștilor din partea politicienilor este inadmisibil, chiar dacă în preajma alegerilor, întrebările către invitații emisiunilor sunt incomode. Mai mult ca atât, deputata Platformei DA solicită ca Renato Usatîi să își ceară scuze publice.

„Condamn cu vehemență atacul primarului de Bălți în adresa jurnalistei Mariana Rață, în timpul emisiunii „Cutia Neagră” de aseară. Este bine cunoscut faptul că suntem în preajma alegerilor parlamentare și spiritele în platourile televizate, unde participă candidații, sunt încinse, doar că nimeni nu poate să-și permită atacul la jurnaliști, chiar dacă primesc întrebări incomode. Fiind considerată lipsa de respect față de cetățenii care urmăresc emisiunile politice, cer politicianului bădăran să-și ceară scuze publice pentru astfel de ieșiri agresive și să înceteze acest comportament, care îl descalifică chiar la începutul luptei”, a scris Arina Spătaru pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că, liderul Partidul Nostru (PN), Renato Usatîi a venit cu acuzații în adresa moderatoarei emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. Primarul de Bălți a învinuit-o pe Mariana Rață de propagandă, după ce moderatoarea emisiunii a început să citească descrierea  dată de Wikipedia pentru Renato Usatîi. Vădit deranjat de cele scrie, Usatîi a devenit furios și a adus mai multe acuzații în adresa fondatorilor TV8 și a prezentatoarei Mariana Rață.

În timp ce moderatoare, Mariana Rață, citea informațiile de pe Wikipedia, unde colaboratorii au indicat că numele acestuia „ a fost legat de mai multe crime și scandaluri, dar și de atacul raider asupra băncii moldovenești „Universalbank””, dar și alte detalii despre liderul Partidului Nostru, Usatîi a continuat să vină cu atacuri în adresa moderatoarei și a postului de televiziune într-un limbaj indecent. Mai mult de atât, Usatîi a declarat că informațiile din cea mai mare enciclopedie online ar fi scrise la comanda fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc.

„Dumneavoastră sunteți acum o propagandistă, înțelegeți ce faceți? (…) Eu să vă citesc ce scriu rapoartele SIS (n. r. Serviciul de Informații și Securitate) despre dumneavoastră? Eu înțeleg că v-ați declarat mare unionistă, mare luptătoare. Niște ONG-iști de a voștri se ocupă cu prostiile (…) Terminați cu propaganda. Ceea ce faceți acum nu vă duce decât cu Andrei Năstase în cosmos. Să vă fie rușine de mizeriile pe care le pronunțați și că vă permiteți. (…) Eu nu caut rating, nu caut să mă iubiți dvs. sau altcineva, dar Dvs. faceți niște mizerii și vă permiteți prea mult. Nu vă permiteți prea mult? Ce înseamnă legături criminale? Spuneți la oameni să citească Wikipedia care au făcut-o tot niște ONG-ști obosiși care lucrează cu dvs. sau din secta dvs. care sunteți. Nu mă interesează! Vă numesc sectă pentru că vă comportați ca o sectantă” a declarat Usatîi în platoul TV8 în cadrul ediției de miercuri, 5 mai, a emisiunii Cutia Neagră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram