/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/DOC/ Partidul Platforma DA cere Guvernului și ASP să revizuiască tarifele pentru o serie de servicii. Unele s-ar fi scumpit de aproape șase ori

missing
06 mai 2021, ora 16:29

Deputații din Partidul Platforma pentru Demnitate și Adevăr cer Agenției Servicii Publice și Guvernului interimar să revizuiască urgent tarifele pentru o serie de servicii. Într-o postare pe Facebook, vicepreședintele Parlamentului, deputatul PPDA, Alexandru Slusari scrie că înainte de a demisiona, sub paravanul modificării metodologiei de formare a tarifelor pentru serviciile ASP, Guvernul Chicu a aprobat o hotărâre care prevede că majoritatea acestora crește de câteva ori. 

„Jecmănirea cetățenilor și a agenților economici continuă. Înainte de a demisiona, guvernul Chicu a lăsat o bombă cu ceas. Modificările intră în vigoare treptat, tocmai în perioada campaniei electorale. Din 4 mai brusc au crescut tarifele la serviciile cadastrale și eliberarea documentelor de stare civilă. Din 1 iulie vor intra în vigoare noile tarife la eliberarea actelor de identitate” a scris Slusari.

„De exemplu, tariful pentru eliberarea extrasului din Registrul bunurilor imobiliare a crescut de la 51 la 130 lei. Serviciile pentru înregistrarea primară a bunurilor imobiliare s-au scumpit de 2-3 ori. Eliberarea certificatului/duplicatului privind starea civilă devine pentru cetățeni mai scumpă de aproape 6 ori. Azi, în numele Platformei DA, am cerut de la guvernul interimar și această ASP, în frunte cu omul tandemului Nichiforciuc/Andronache, explicații și revizuirea urgentă a tarifelor. Este o bătaie de joc față de țara afectată puternic de criza social-economică”, a menționat deputatul Partidului Platforma DA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram