Deputații din Partidul Platforma pentru Demnitate și Adevăr cer Agenției Servicii Publice și Guvernului interimar să revizuiască urgent tarifele pentru o serie de servicii. Într-o postare pe Facebook, vicepreședintele Parlamentului, deputatul PPDA, Alexandru Slusari scrie că înainte de a demisiona, sub paravanul modificării metodologiei de formare a tarifelor pentru serviciile ASP, Guvernul Chicu a aprobat o hotărâre care prevede că majoritatea acestora crește de câteva ori. 

„Jecmănirea cetățenilor și a agenților economici continuă. Înainte de a demisiona, guvernul Chicu a lăsat o bombă cu ceas. Modificările intră în vigoare treptat, tocmai în perioada campaniei electorale. Din 4 mai brusc au crescut tarifele la serviciile cadastrale și eliberarea documentelor de stare civilă. Din 1 iulie vor intra în vigoare noile tarife la eliberarea actelor de identitate” a scris Slusari.

„De exemplu, tariful pentru eliberarea extrasului din Registrul bunurilor imobiliare a crescut de la 51 la 130 lei. Serviciile pentru înregistrarea primară a bunurilor imobiliare s-au scumpit de 2-3 ori. Eliberarea certificatului/duplicatului privind starea civilă devine pentru cetățeni mai scumpă de aproape 6 ori. Azi, în numele Platformei DA, am cerut de la guvernul interimar și această ASP, în frunte cu omul tandemului Nichiforciuc/Andronache, explicații și revizuirea urgentă a tarifelor. Este o bătaie de joc față de țara afectată puternic de criza social-economică”, a menționat deputatul Partidului Platforma DA.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!