/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/DOC/ Un magistrat constituțional, în incombatibilitate de funcție? PUN cere demisia acestuia pentru că ar conduce, concomitent, un partid politic

missing
06 mai 2021, ora 13:41

Deputatul Partidului Unității Naționale (PUN) Octavian Țîcu a depus la Autoritatea Națională de Integritate o sesizare, prin care cere ca judecătorului Curții Constituționale, Vladimir Țurcanu să îi fie retrasă imunitatea și să fie demis din funcție. Țîcu aduce drept argument faptul că magistratul constituțional etse în prezent și președinte al unui partid politic. 

Potrivit președintelui PUN, conform informațiilor de la Agenția Servicii Publice, Vladimir Țurcan este și astăzi președinte al Partidului Politic „Moldova Unită”.

„Acest judecător a ignorat în mod grosolan toate normele de drept, iar pentru acest fapt trebuie să răspundă. Cerem Autorității Naționale de Integritate să examineze în regim prioritar această sesizare și să constate incompatibilitatea acestor funcții” a menționat Octavian Țîcu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

L-am contactat la telefon pe Vladimir Țurcanu pentru o reacție, însă judecătorul CC nu ne-a răspuns la apel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram