/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac masiv, tablou devastator, arme chimice, iar Rusia amenință Franța! Zelenski: Putin e un nazist

/FOTO/ Fără o funcție în stat, Dodon a fost alături de delegația Republicii Moldova la mai multe evenimente în Belarus 

missing
06 mai 2021, ora 19:28

Deși nu deține nicio funcție în stat, liderul PSRM, Igor Dodon, a participat la mai multe evenimente alături de delegația oficială a Republicii Moldova, care efectuează o vizită de lucru în Belarus. Serviciul de presă al Partidului Socialiștilor mai multe imagini de la evenimente, unde se poate observa că Dodon este alături de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, deputații Vasile Bolea și Radu Mudreac, dar și ministrul în exercițiu al Agriculturii, Ion Perju. 

Liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, împreună cu Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi și deputații socialiști – membri ai delegației Parlamentului RM a vizitat Hramul-monument în cinstea tuturor sfinților și în memoria victimelor căzute pentru salvarea Patriei, situat în orașul Minsk.

Am încercat să află mai multe detalii despre vizita lui Igor Dodon în Belarus, însă purtătoarea de cuvânt a PSRM, Carmena Sterpu, a menționat că liderul Socialiștilor va oferi informații în cadrul emisiunii sale tradiționale de mâine, 7 mai.

Dodon a mai participat și la ceremonia de inaugurare a monumentului-bust a lui Ion Soltîs, Erou al Uniunii Sovietice, originar din Moldova. La eveniment au fost prezenți și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi și deputații socialiști – membri ai delegației oficiale a Parlamentului RM.

Pe pagina oficială a formațiunii se menționează că Dodon a participat și la întâlnirea cu reprezentanții Diasporei moldovenești din Belarus, unde la fel au participat și membrii delegației Republicii Moldova.

Foto: socialiștii.md

Ieri, Dodon s-a întâlnit și cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko. Serviciul de presă al Parlamentului anunța că speakerul Zinaida Greceanîi, în fruntea delegației Republicii Moldova, efectuează, în perioada 5-7 mai, o vizită oficială la Adunarea Națională a Republicii Belarus. Din delegație mai fac parte deputații Vasile Bolea – președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Radu Mudreac – președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Secretarul general al Parlamentului Adrian Albu, precum și ministrul în exercițiu al agriculturii, dezvoltării regionale și mediului Ion Perju.

Scopul vizitei este identificarea oportunităților pentru a dinamiza cooperarea interparlamentară, social-economică, investițională și culturală dintre țările noastre, se menționează pe pagina Legislativului, unde se preciza și întâlnirile care vor fi efectuate de către delegația Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram