Partidul Comuniștilor ar putea merge la anticipate alături de PSRM. Într-o notă publicată pe pagina formațiunii, PCRM anunță că va continua consultările cu Partidul Socialiștilor și urmează să ia o decizie în acest sens, deși se mai menționează că conducerea PCRM nu și-a schimbat părerea despre liderul PSRM, Igor Dodon. Asta după ce, în ultima perioadă, Voronin a fost făcut mai multe declarații acide la adresa lui Dodon.

După ședința Comitetului Executiv al Partidului, s-a decis ca liderul PCRM, Vladimir Voronin, și secretarii Comitetului Central PCRM să continue consultările cu reprezentanții PSRM cu privire la crearea unui bloc electoral pentru viitoarele alegeri parlamentare.

„În cursul consultărilor cu reprezentanții PSRM privind crearea unui bloc electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comitetul Executiv Politic constată că, în situația politică actuală din țară, există amenințări reale din partea forțelor unioniste, care ar putea veni la putere, după anticipate. Ele pun în pericol independența și suveranitatea Moldovei, statalitatea țării”, a menționat Oleg Reidman secretarul Comitetului Central al PCRM.

Mai mult, s-a decis ca Reidman să pregătească documentele pentru crearea blocului electoral.

Precizăm că alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe data de 11 iulie curent. Până astăzi a fost anunțată crearea unui bloc electoral. Este vorba de blocul „Renato Usatîi”, care a fost format de Partidul Nostru și formațiunea Patria. Blocul electoral a fost deja înregistrat de CEC.

Președintele Dodon și acum ar fi influențat de Vladimir Plahotniuc. Voronin: „Au rămas între ei interese”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!