/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Partidul Comuniștilor, gata să creeze un bloc electoral cu PSRM. Voronin va merge la consultări cu reprezentații socialiștilor

06 mai 2021, ora 18:46

Partidul Comuniștilor ar putea merge la anticipate alături de PSRM. Într-o notă publicată pe pagina formațiunii, PCRM anunță că va continua consultările cu Partidul Socialiștilor și urmează să ia o decizie în acest sens, deși se mai menționează că conducerea PCRM nu și-a schimbat părerea despre liderul PSRM, Igor Dodon. Asta după ce, în ultima perioadă, Voronin a fost făcut mai multe declarații acide la adresa lui Dodon.

După ședința Comitetului Executiv al Partidului, s-a decis ca liderul PCRM, Vladimir Voronin, și secretarii Comitetului Central PCRM să continue consultările cu reprezentanții PSRM cu privire la crearea unui bloc electoral pentru viitoarele alegeri parlamentare.

„În cursul consultărilor cu reprezentanții PSRM privind crearea unui bloc electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comitetul Executiv Politic constată că, în situația politică actuală din țară, există amenințări reale din partea forțelor unioniste, care ar putea veni la putere, după anticipate. Ele pun în pericol independența și suveranitatea Moldovei, statalitatea țării”, a menționat Oleg Reidman secretarul Comitetului Central al PCRM.

Mai mult, s-a decis ca Reidman să pregătească documentele pentru crearea blocului electoral.

Precizăm că alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe data de 11 iulie curent. Până astăzi a fost anunțată crearea unui bloc electoral. Este vorba de blocul „Renato Usatîi”, care a fost format de Partidul Nostru și formațiunea Patria. Blocul electoral a fost deja înregistrat de CEC.

Președintele Dodon și acum ar fi influențat de Vladimir Plahotniuc. Voronin: „Au rămas între ei interese”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram