Partidul Acțiune și Solidaritate va merge pe cont propriu și nu va face parte dintr-un bloc electoral. O declarație în acest sens a fost făcută de către liderul interimar al PAS, Igor Grosu. 

„Da, noi o să merge pe cont propriu. Analizele noastre și obiectivul de a atrage acele voturi și de pe centru, așa cum s-a reușit la prezidențiale, ne arată să mergem în această formulă, a menționat Igor Grosu în cadrul unei emisiuni de la TVR.

Acum două zile, secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, a degrevat din funcție pentru a participa în campania electorală alături de Partidul Acțiune și Solidaritate.

Conform decretului semnat de șefa statului, Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc pe data de 11 iulie curent. Maia Sandu a  dizolvat Legislativul pe data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!