Partidul „Pro Moldova” ar putea merge pe cont propriu la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Cel puțin asta a menționat reprezentantul formațiunii Vladimir Cebotari în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. 

„Pro Moldova va participa în aceste anticipate. Cel mai probabil va participa singură, pentru că pe segmentul de dreapta nu se observă nicio  coagulare. La multe partide vorbesc ambițiile și, pe alocuri, egoismul”, a spus Cebotari.

Totodată, Cebotari a menționat că Pro Moldova are consultări cu anumite partide politice.

Până astăzi a fost anunțată crearea unui bloc electoral. Este vorba de blocul „Renato Usatîi”, care a fost format de Partidul Nostru și formațiunea Patria. Blocul electoral a fost deja înregistrat de CEC.

Liderul interimar al PAS, Igor Grosu, a anunțat că partidul pe care îl reprezintă va merge la parlamentare „pe cont propriu”.

Tot astăzi, reprezentanții PCRM au anunțat că liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, va merge la consultări cu socialiștii privind crearea unui bloc electoral.

Conform decretului semnat de șefa statului, Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc pe data de 11 iulie curent. Maia Sandu a  dizolvat Legislativul pe data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!