/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac masiv, tablou devastator, arme chimice, iar Rusia amenință Franța! Zelenski: Putin e un nazist

/VIDEO/ Locuitorii de pe o stradă de la Buiucani, nemulțumiți de construcția unei clădiri. Primăria susține că nu a eliberat o autorizație

missing
06 mai 2021, ora 18:20

Judecătoria – da, Primăria – ba! Construcția unei clădiri cu 10 nivele, pe strada Eugen Coca din sectorul Buiucani al capitalei, creează probleme locuitorilor din zonă, din cauza tehnicii, care a fost amplasată în adiacentul terenului de construcție. Oamenii susțin că imobilul este construit într-un loc nepotrivit și cu încălcarea tuturor normelor. La rândul lor, autoritățile municipale afirmă că au contestat cazul la Curtea Supremă de Justiție, pe motiv că Primăria nu ar fi eliberat o autorizație pentru edificarea blocului. Între timp, agentul economic susține că are toate actele în regulă, iar până la o decizie finală, instanțele judecătorești i-au permis agentului economic efectuarea lucrărilor.

Oamenii care locuiesc în vecinătate sunt supărați-foc de nepăsarea autorităților și spun că, la construcția acestui bloc, se încalcă toate normele tehnice. Potrivit lor, în preajmă, sunt mulți locatari, care ar putea fi nevoiți să plece din cauza neconformităților și a incomodităților care li se creează.

Pe șantierul, unde periodic se desfășoară lucrări de construcție, astăzi nu era nimeni în afară de paznic. Acesta a spus, însă, că nu cunoaște prea multe despre scandalul care s-a iscat în legătură cu această construcție.

Agentul economic, care execută lucrările, ne-a spus că blocul a început să fie construit acum trei ani. Conform certificatului de Urbanism și a Planului de organizare a șantierului, eliberat inițial de Primăria Chișinău, pe perioada construcției i-au fost alocați 6 ari de teren, pentru a desfășura tehnica necesară și pentru zona de protecție a șantierului. Ulterior, în baza acestor acte, Curtea de Apel Chișinău a permis continuarea lucrărilor.

După ce, săptămâna trecută, muncitorii au reluat lucrările de construcție a blocului din strada Eugen Coca, la scurt timp, acestea au fost stopate, în urma unei decizii a Preturii sectorului Buiucani. Potrivit pretorului de sector, Vadim Brânzaniuc, agentul economic a ocupat o porțiune de 100 de metri pătrați de teren municipal, așa că pretorul a dispus eliberarea acestuia. De asemenea, Brânzaniuc afirmă că, pe de o parte, acest caz este pe rol în instanța de judecată, dar, totodată, până acum au fost emise decizii ale instanțelor de judecată, care permit agentului economic efectuarea lucrărilor.

Potrivit lui Vadim Brânzaniuc, negocierile și discuțiile cu locatarii și agentul economic continuă! În prezent, Primăria capitalei este în așteptarea hotărârii Curții Supreme de Justiție, după ce, anterior, în instanță a fost depus un recurs.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram