Ilan Șor ar putea participa fizic în campania electorală. Cel putin, asta declară doi deputați din partidul care poartă numele deputatului fugar. Potrivit celor doi parlamentari din Legislativul dizolvat deja, în viitorul apropiat, va putea fi asigurată prezența lui Șor, în țară, din punt de vedere juridic. Iar în timp ce unii locuitori din Orhei spun că simt lipsa lui Șor, alții îl așteaptă ca acesta să fie trimis în închisoare.

Ilan Șor ar putea reveni în țară, pentru a participa în campania electorală. Un anunț în acest sens a fost făcut de deputatul Partidului Șor, Denis Ulanov. La fel, despre faptul că Ilan Șor ar putea participa în campania electorală, fizic și nu virtual, a vorbit și deputata Marina Tauber în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune. Ba mai mult, aceasta s-a arătat sigură de faptul că, în campania electorală, Ilan Șor se va afla în țară.

Între timp, am mers în Orhei, pentru a vedea dacă și oamenii de acolo îl așteaptă sau nu pe Ilan Șor. Părerile lor au fost împărțite. Unii ne-au spus că îl așteaptă și chiar îi simt lipsa.

Alți oameni ne-au spus, însă, că revenirea lui Ilan Șor nu i-ar bucura, iar aceste afirmații precum că acesta are de gând să revină în țară sunt, potrivit lor, doar niște zvonuri specifice campaniilor electorale.

I-am întrebat pe orheieni, ce cred despre faptul că Șor ar fi implicat în furtul miliardului, dar și despre anunțul acestuia că ar fi gata să întoarcă banii pe care instituțiile de drept pretind că i-ar fi furat. Și de această dată, părerile oamenilor au fost împărțite. În timp ce unii îi iau apărarea și încearcă să-l justifice, alții sunt convinși că anume Șor ar fi autorul furtului miliardului.

Amintim că dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar de atunci au fost amânate zeci de ședințe de judecată. În 2017, primarul de Orhei, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis, fiind învinuit că ar fi obținut 5 miliarde și jumătate de dolari de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shor. Ilan Șor, care se declară nevinovat, a fugit din tară în vara anului 2019, anul în care democrații au pierdut puterea. De atunci, acesta a făcut nenumărate declarații și s-a dat cu părerea în probleme de ordin social și politic, a apărut în diferite filmulețe, a salutat cetățenii. Toate acestea, însă, în format virtual, de pe un ecran mare, pe care adepții lui au grijă de fiecare dată să-l instaleze.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!