/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/DOC/ Alertele de călătorie, actualizate! Restricții care trebuie respectate dacă mergi în afara țării

missing
07 mai 2021, ora 21:26

Ministerul de Externe a publicat lista actualizată a alertelor de călătorie. Aceasta conține restricțiile de intrare pe teritoriul mai multor state ale lumii, pentru cetățenii Republicii Moldova. Astfel că moldovenii cu cetățenie română sunt în continuare obligați să respecte măsura carantinei de 14 zile, iar deținătorii de pașapoarte biometrice nu pot intra pe teritoriul României unde este instituită stare de alertă din cauza pandemiei de COVID – 19. 

Ucraina este carantină adaptivă până în data de 30 iunie. Cetățenii moldoveni care își propun să călătorească în viitorul apropiat în țara vecină, trebuie să prezinte la punctul de trecere a frontierei o poliță de asigurare medicală care să acopere costurile unui eventual tratament împotriva noului coronavirus. De asemenea, este obligatoriu testul la COVID – 19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie. Testul nu este necesar pentru copiii cu vârsta până la 12 ani. Persoanele care dețin un certificat de vaccinare nu sunt scutite de necesitatea prezentării testului cu rezultat negativ la coronavirus.

În Bulgaria, moldovenii pot să călătorească dacă au un certificat de imunizate împotriva COVID – 19 sau cel puțin un test negativ la noul coronavirus.

Detalii, în documentul de mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram