/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Grăsime de bursuc, descoperită într-un sac diplomatic trimis de la Moscova. Ciocoi: „Am rămas perplecși când am văzut”

missing
07 mai 2021, ora 10:50

Într-o mașină ce aparține Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă a fost găsită grăsime de bursuc, care era pusă într-un sac diplomatic sigilat. Cazul ar fi avut loc la 22 aprilie curent. Premierul interimar, Aureliu Ciocoi în cadrul unei emisiuni la Jurnal TV a explicat, că cazul este cercetat de organele de drept. Potrivit lui, în sacul sigilat se află exclusiv scrisori, notificări sau acte, nicidecum alte obiecte.

„Transportul acesta a fost autorizat pentru că revenea cineva din misiune și urma să aducă lucrurile personale. Revenind din misiune acest lucru se acceptă. Colegii care revin din misiune sunt scutiți de toate taxele vamale la introducerea bunurilor personale înapoi în RM. Lucrul neplăcut însă cu această grăsime de bursuc este că a fost depistată în sacul diplomatic sigilat. În ceea ce privește transportul, ofițerii SIS au deschis mașina, au verificat, s-a constatat că în principiu tot ce era în transport este conform listei autorizate, dar când s-a deschis sacul diplomatic, care în mod normal trebuie să aibă doar corespondența diplomatică, scrisori, note informative și pac un pachet. Ce e în pachetul cela? Și noi am rămas perplecși când am văzut ce s-a trimis de la Moscova pentru cineva de la Chișinău în sacul diplomatic care este sigilat și sigiliul se rupe exclusiv în Cancelaria Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene”, a explicat premierul interimar.

Premierul interimar susține că în sacul diplomatic se află exclusiv scrisori, note informative și corespondențe diplomatice, și nicidecum alte obiecte. Totodată, Ciocoi menționează că acest caz este investigat de organele de drept, deoarece sigiliul se rupe exclusiv în cabinetul cancelariei Ministerului de Externe.

„Ministerul a solicitat explicații în acest sens, dar încă nu știu dacă s-a răspuns. Trebuie să fie explicația colegului care a transmis acest pachet. Recunosc că m-a umflat râsul când am aflat”, a punctat Aureliu Ciocoi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram