/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Gata cu războiul Dodon - Voronin? Cum a răspuns liderul socialist la invitația comuniștilor de a face front comun la parlamentarele din vară

07 mai 2021, ora 21:54

Reacția lui Igor Dodon, la propunerea lui Vladimir Voronin de a face front comun la alegeri, nu s-a lăsat mult așteptată. În vlogul său, liderul socialiștilor a anunțat că i-a trimis o scrisoare oficială lui Vladimir Voronin, în care i-a solicitat crearea unui bloc comun. A precizat că, atunci când vine vorba de interesele statului, trebuie de lăsat supărările deoparte și de salvat țara. Supărările dintre cei doi politicieni au început acum aproape 10 ani, atunci când Dodon a părăsit Partidul Comuniștilor, iar astfel, împreună cu încă doi colegi, au votat pentru ca Nicolae Timofti să devină președinte. În tot acest timp, liderul comuniștilor, cu fiecare ocazie, i-a adresat replici tăioase și critici dure lui Dodon, pe care l-a numit trădător. Și cel din urmă urmă i-a răspuns cu declarații usturătoare.

„Astăzi, părăsim fracțiunea PCRM din Parlament…”

4 noiembrie 2011 este ziua în care s-a rupt relația Dodon-Voronin. Atunci, Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Veronica Abramciuc au anunțat că părăsesc rândurile Partidului Comuniștilor, iar ulterior, au aderat la PSRM. Atunci, Voronin i-a acuzat de trădare, iar mai târziu, susținea că aceștia au fost cumpărați, lucru negat de cei din urmă.

„Ne-au trădat și s-au numit socialiști”. Aceste relații cu Dodon, atitudinea față de acest partid, personaj rămâne pentru totdeauna… Ne-a vândut pentru 3 mln de euro…

„El e ca o tobă cu minciuni plină…”
„ – De ce a plecat din partid? – Pentru ca a primit 3 milioane…”
„Vladimir Nicolaevici, când ai scris cerere să pleci din președinte, erai erou? Dar când ai vânduit la grămadă deputați lui Plahotniuc?”

Joi, Partidul Comuniștilor a emis un comunicat de presă în care a precizat că pregătește actele necesare pentru crearea unui bloc comun cu socialiștii, pentru alegerile parlamentare anticipate din vară. Pe vloggul său, Igor Dodon a menționat astăzi că PSRM a adresat o scrisoare oficială, semnată de el, pentru Voronin, cu propunerea de a crea un bloc electoral. Acesta a ținut să explice de ce a decis să facă front comun cu Voronin.

„Să fim serioși. Țara este în pericol. Dacă vin ăștia cu Harvard în Parlament va fi haos total”.

Alegerile parlamentare anticipate urmează să aibă loc în data de 11 iulie, curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram