/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ De sărbători, oamenii nu se grăbesc să se vaccineze. Astăzi unele centre erau închise, iar în altele sufla vântul

missing
08 mai 2021, ora 22:12

Sărbătorile frânează procesul de vaccinare. În aceste zile, oamenii nu se grăbesc să se vaccineze astfel că unele centre de vaccinare erau închise, iar în altele sufla vântul. În afara camerelor de luat vederi, medicii din Ialoveni ne-au spus că vor relua procesul de imunizare abia marți, când au mai multe programări. Și oamenii pe care i-am întâlnit astăzi recunosc că în această perioadă nu se gândesc să se imunizeze, fiind cuprinși de febra sărbătorilor. Asta în timp ce în România, în aceste zile se desfășoară maratonul vaccinării, iar mii de oamenii stau în coadă pentru a se imuniza fără programare, doar cu buletinul de identitate.

La centrul de vaccinare din Ialoveni am găsit astăzi doar medicii de serviciu. Aceștia au evitat să ne vorbească în fața camerelor de luat vederi, însă ne-au spus că vaccinarea are loc în baza programărilor, astfel că în aceste zile, nimeni nu a solicitat să fie imunizat. La centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din Ialoveni, bate vântul. Nu am găsit nici o persoană la imunizare iar medicii ne-au spus că până luni nu au nici o programare. Prin urmare, abia e marți oamenii vor veni aici pentru a se imuniza.

Localnicii ne-au spus că în această perioadă sunt prinși în febra sărbătorilor, astfel că la vaccinare se vor gândi abia marți, atunci când acestea se vor sfârși. Totuși, mulți dintre ei sunt încă sceptici și nu au decis dacă se vor imuniza sau nu.

Și în capitală, unele centre de vaccinare erau pustii astăzi, chiar dacă zilele trecute, în Chișinău s-au imunizat un număr record de persoane. Și la centrul de vaccinare municipal oamenii nu s-au grăbit să vină pentru a se imuniza, da mai mult de atât ușa, am găsit-o încuiată. Între timp, în România astăzi este organizat un maraton de vaccinare, iar mii de oameni s-au grăbit să se imunizeze.

La centrele de vaccinare deschise în muzee sau obiective turistice, s-au format cozi, iar în cele mai mari orașe din țara vecină au fost amenajate centru drive-thru, unde toți doritorii pot să vină cu mașinile pentru a-și administra serul anti-Covid. Și autoritățile din Republica Moldova îndeamnă oamenii să se imunizeze și spun că în prezent este suficient vaccin pentru toți doritorii.

Ieri, la Chișinău a ajuns un nou lot de peste 100 de mii de doze de ser Astra Zeneca donat de Guvernul României. Totodată, Ministerul Sănătății a decis că de săptămâna viitoare să dea startul etapei a treia de vaccinare, adică etapa în care toți doritorii se pot imuniza împotriva Covid-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram