/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Date statistice Republica Moldova versus Uniunea Europeană: Speranță la viață mai mică, însă rata natalității mai mare

missing
09 mai 2021, ora 15:44

Cu ocazia Zilei Europei 2021, celebrată anual la data de 9 mai, Biroul Naţional de Statistică prezintă date statistice „Republica Moldova (RM) versus Uniunea Europeană (UE-27)”. Astfel, datele comparative arată că vârsta medie a populației în Republica Moldova este 39,3 ani, iar în Uniunea Europeană de 43,7. 

Totodată, datele prezentate arată că speranța de viață la naștere, 2019, în Republica Moldova era de 79,9 ani, iar în UE de 81,3.

Mai mult, conform informațiilor, rata natalității, nou-născuți la 1000 de persoane, în 2019, în Moldova era de 12 %, pe când în UR era de 9,3%.

Broşurile Statistici sociale şi Statistici economice, cuprind cele mai importante, dar şi cele mai recente date disponibile, care prezintă situaţia social-economică a Republicii Moldova în comparație cu cea a mediei pe țările UE-27. Datele reprezintă un set de date reprezentate grafic, utile pentru publicul larg, dar şi, factorilor de decizie pentru dezvoltarea politicilor sociale şi economice ale ţării în continuare.

Datele despre Republica Moldova sunt date statistice oficiale disponibile pe site-ul oficial al BNS şi Banca de date statistice, iar datele pentru UE-27 au fost preluate din baza de date a Eurostat.

Informațiile reprezintă un set de date reprezentate grafic, utile pentru publicul larg, dar şi, factorilor de decizie pentru dezvoltarea politicilor sociale şi economice ale ţării în continuare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram