/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

CSJ a respins recursul familiei lui Dumitru Jomir, tânărul ucis în bătaie la Costești, privind reducerea pedepsei în cazul principalului învinuit

missing
11 mai 2021, ora 14:19

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins recursul avocatului Vadim Vieru, în numele familiei lui Dumitru Jomir, tânărul omorât în bataie la Costești, de Anul Nou 2020, în legătură cu casarea parțială a deciziei Curții de Apel Chișinău prin care i-a fost redusă pedeapsa cu 160 de zile principalului învinuit, Simion Midoni. Decizia a fost pronunțată în data de 7 mai de magistrații Iurie Diaconu, Ion Guzun și Liliana Catan, transmite Ziarul de Gardă.

„În prezența circumstanțelor descrise, Colegiul penal consideră legală concluzia instanței de apel referitor la pedeapsa cu închisoarea aplicată inculpatului care este proporțională faptelor comise de către inculpat. Referitor la recursul ordinar declarat de către avocatul Vieru Vadim în numele succesorului părţii vătămate, Colegiul penal statuează că, ultimul invocă ca temei de recurs dispozițiile art. 427 alin. (1) pct. 6) şi 15) Cod de procedură penală, care stipulează că hotărârea atacată nu cuprinde motivele pe care se întemeiază soluţia, exprimându-şi dezacordul cu decizia atacată în latura civilă”, se arată în decizia CSJ.

Prin aceeași decizie, CSJ a respins și recursul avocatului minorului învinuit și condamnat la un an de închisoare în cazul morții lui Dumitru Jomir, împotriva deciziei Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău din 13 octombrie 2020 privind condamnarea minorului la închisoare cu executare. Astfel, minorul va trebui să-și ispășească pedeapsa stabilită de instanța de apel.

De asemeneam CSJ a respins recursul avocatului succesoarei părții vătămate, Parascovia Levinte, mătușa lui Dumitru Jomir, în legătură cu casarea parțială a deciziei de apel și respectiv acordarea unui prejuduciu material mai mare rudelor tânărului omorât în bătaie.

„În speță, instanța de apel just a considerat suma de 400 000 lei dispusă de a fi încasată de la inculpaţi în beneficiul succesorului părții vătămate drept una echitabilă, care corespunde suferințelor psihice suportate de aceasta în urma acțiunilor inculpatului, or suma de 60 000 Euro solicitată este una exagerată”, se menționează în decizia CSJ.

Dumitru Jomir a fost bătut crunt în noaptea de 1 ianuarie 2020, de către mai mulți tineri. El a murit la spital după câteva zile.

În ianuarie 2021, avocatul familiei lui Dumitru Jomir a depus un recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) în legătură cu decizia Curții de Apel Chișinău prin care i-a fost redusă pedeapsa cu 160 de zile principalului învinuit Simion Midoni, iar pentru cel de-al doilea învinuit, minorul de 17 ani, care inițial s-a ales doar cu o amendă, a dispus un an de pușcărie în Penitenciarul nr. 10 pentru minori din Goian.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram