Defilările de modă se reiau la Paris începând cu luna iulie, odată cu relaxarea restricţiilor impuse de autorităţi pentru combaterea pandemiei de coronavirus care permit reluarea prezentărilor de modă cu public, a anunţat marţi o federaţie din industria modei, potrivit Reuters.

Haute Couture Week, un eveniment care se desfăşoară anual, va avea loc în perioada 5-8 iulie, iar casele de modă vor avea permisiunea de a organiza spectacole şi prezentări live, potrivit unui comunicat difuzat marţi de organizaţia din industria modei ”Federation de la Haute Couture et de la Mode”.

În funcţie de evoluţia pandemiei, spectacolele cu prezenţă fizică se vor putea desfăşura cu spectatori în conformitate cu reglementările guvernamentale referitoare la evenimente publice, se mai precizează în comunicat.

În Paris, nu a mai avut loc niciun spectacol important de modă live din septembrie 2020, când câteva branduri din industrie, printre care Dior şi Chanel, au organizat câteva prezentări cu public, dar cu un număr limitat de invitaţi.

Autorităţile franceze au început relaxarea interdicţiilor de circulaţie şi a altor măsuri după terminarea celui de-al treilea lockdown în aprilie şi înaintea unei planificate reluări integrale a activităţilor economice din luna iulie.

În ultimele luni, brandurile din industria modei şi-au prezentat noile colecţii în spectacole exclusiv online şi au experimentat cu alte modalităţi de a-şi face cunoscute creaţiile precum scurte filme sau prezentări individuale.

Federaţia a mai precizat că platforma sa online dedicată Haute Couture (https://hautecouture.fhcm.paris/fr) va putea fi accesată pentru show-uri exclusiv digitale şi va retransmite totodată spectacolele cu prezenţă fizică.

În cadrul săptămânii Haute Couture, un club select de designeri prezintă creaţii unice, handmade, spre deosebire de spectacolele dedicate colecţiilor pret-a-porter, când casele de modă îşi etalează piesele destinate producţiei de masă.

Înaintea pandemiei, săptămânile dedicate modei organizate în Paris generau anual venituri de circa 1,2 miliarde de euro pentru economia locală, potrivit estimărilor federaţiei, care reuneşte case de modă ce activează în domeniul haute couture.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!