Membrul Consiliului Superior care riscă să fie sancționat pentru depunerea tardivă a declarației de avere sau nedepunere este Dumitru Pulbere. Potrivit datelor de pe site-ul oficial al ANI, acesta a depus declarația de avere pentru 2020 pe data de 20 aprilie curent. Asta deși termenul de depunere a declarației de avere pentru 2020 a expirat la 31 martie curent. 

În declarația sa de avere pentru 2020, acesta a declarat salariul său de la Consiliul Superior al Procurorilor care este de peste 142 de mii de lei. Acesta mai indică că a ridicat o pensie de 308 400 lei, adică 25 700 de lei pe lună. 

Pulbere mai declară o casă de locuit, care valoarea  578 4290 de lei.

Anterior pentru tv8.md, Pulbere a declarat că a depus, în ultimii doi ani, declarațiile privind venitul său la Serviciul Fiscal de Stat în calitate de persoană fizică. „La Autoritatea Națională de Integritate nu le-am depus pentru că sunt din partea societății civile la CSP, nu sunt din oficiu”, a motivat Pulbere. După ce reporterul tv8 a menționat că colegii săi, care de asemenea, sunt din partea societății civile le-a depus, acesta a declarat: „înseamnă că am să o fac și eu, până la sfârșitul lunii aprilie. Reușesc. Rog să credeți că nu am făcut-o cu rea intenție”.

Potrivit informațiilor, membrul CSP riscă o amendă de până la 3000 de lei.

Ultima declarație de avere depusă de Dumitru Publere datează din 11 martie 2019 și este pentru 2018. În acel an, Dumitru Pulbere a avut venituri din salariul de la Consiliul Superior al Procurorilor de peste 121 mii de lei și pensie de peste 265 mii de lei. Acesta mai deține, o casă de 204 metri pătrați din 2008 evaluată la 5,7 milioane de lei și 1/2 din două terenuri.

Precizăm că, subiecții care au depus tardiv sau nu au depus declarațiilor de avere și interese personale riscă sancțiuni în mărime de la 1500 la 4500 lei, inclusiv inițierea unui control al averii din oficiu. Iar, pentru includerea incompletă sau incorectă a datelor din declarațiile de avere și interese personale, ANI va sesiza organele competente sub aspect penal sau fiscal.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!