Update 15:20 // TASS scrie că numărul persoanelor ucise în atacul de la școala din Kazan a ajuns la nouă. Meduza notează că 20 de persoane, în mare parte elevi, au fost rănite.

TASS

Update 13:11// Potrivit cifrelor oficiale, numărul total de morți se ridică la 8 persoane. Totodată, Rustam Minnihanov a declarat că băiatul de 19 ani a acționat singur, iar „alți complici nu au fost identificați”. Al doilea atacator a fost de asemenea negat de către poliție, potrivit meduza.ru.

Update 11:44// Din numărul total de morți, șapte sunt copii. Printre aceștia, se numără și profesori. TASS notează că președintele Republicii Tatarstan, , a declarat că „noi am pierdut șapte copii. Elevii sunt din clasa a opta-a, patru băieți și trei fete. Un terorist de 19 ani a fost reținut”. 

Ministerul de Interne din Rusia confirmă reținerea unui atacator.

Totodată, sursa anunță că numărul persoanelor rănite ajunge la 32.

Update 11:20// Unul din atacatori a absolvit școala Nr.175 din Kazan cu patru ani în urmă. Acesta este acum student în domeniul IT.

***

Cel puțin 11 persoane au decedat în urma unui atac armat la școala Nr.175 din Kazan, Rusia. Potrivit informațiilor preliminare, un băiat înarmat de 19 ani a intrat în școală și a deschis focul asupra elevilor. Atacatorul a fost reținut imediat. 

Potrivit unor date difuzate de Interfax, au existat doi atacatori, unul din ei aflându-se în interiorul clădirii școlii. Unul dintre ei a intrat înarmat pe intrarea principală a clădirii. Explozia a avut loc în sala de gimnastică , etajul patru al instituției fiind blocat. Au fost înregistrate cel puțin 12 victime în urma atacului.

La fața locului au intervenit 20 de echipaje de poliție și ambulanțe.

Serviciile de urgență raportează că doi dintre elevi au murit după ce au sărit peste o fereastră de la etajul al treilea. Până în prezent sunt cunoscute 11 decese și peste 30 de victime.

 

.Sursă foto, video: Nexta Live

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!