/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/FOTO VIDEO/ Update. Nouă morți și 20 de răniți în urma atacului armat de la școala din Rusia

missing
11 mai 2021, ora 15:22

Update 15:20 // TASS scrie că numărul persoanelor ucise în atacul de la școala din Kazan a ajuns la nouă. Meduza notează că 20 de persoane, în mare parte elevi, au fost rănite.

TASS

Update 13:11// Potrivit cifrelor oficiale, numărul total de morți se ridică la 8 persoane. Totodată, Rustam Minnihanov a declarat că băiatul de 19 ani a acționat singur, iar „alți complici nu au fost identificați”. Al doilea atacator a fost de asemenea negat de către poliție, potrivit meduza.ru.

Update 11:44// Din numărul total de morți, șapte sunt copii. Printre aceștia, se numără și profesori. TASS notează că președintele Republicii Tatarstan, , a declarat că „noi am pierdut șapte copii. Elevii sunt din clasa a opta-a, patru băieți și trei fete. Un terorist de 19 ani a fost reținut”. 

Ministerul de Interne din Rusia confirmă reținerea unui atacator.

Totodată, sursa anunță că numărul persoanelor rănite ajunge la 32.

Update 11:20// Unul din atacatori a absolvit școala Nr.175 din Kazan cu patru ani în urmă. Acesta este acum student în domeniul IT.

***

Cel puțin 11 persoane au decedat în urma unui atac armat la școala Nr.175 din Kazan, Rusia. Potrivit informațiilor preliminare, un băiat înarmat de 19 ani a intrat în școală și a deschis focul asupra elevilor. Atacatorul a fost reținut imediat. 

Potrivit unor date difuzate de Interfax, au existat doi atacatori, unul din ei aflându-se în interiorul clădirii școlii. Unul dintre ei a intrat înarmat pe intrarea principală a clădirii. Explozia a avut loc în sala de gimnastică , etajul patru al instituției fiind blocat. Au fost înregistrate cel puțin 12 victime în urma atacului.

La fața locului au intervenit 20 de echipaje de poliție și ambulanțe.

Serviciile de urgență raportează că doi dintre elevi au murit după ce au sărit peste o fereastră de la etajul al treilea. Până în prezent sunt cunoscute 11 decese și peste 30 de victime.

 

.Sursă foto, video: Nexta Live

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram