/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/INFOGRAFIC/ Epopeea dosarului Șor sau cum sistemul de justiție din Republica Moldova

missing
11 mai 2021, ora 17:23

Timp de trei ani, 2 aprilie 2018 – 1 aprilie 2021, de când dosarul lui Ilan Șor se află la Curtea de Apel Cahul, au fost programate 59 ședințe de judecată, dintre care doar 8 au fost lucrative. Astfel, Centrul de Resurse Juridice din Moldova a elaborat un infografic pentru a aduce mai multă claritate în privința acestui dosar de rezonanță.

În ultima perioadă, se vehiculează tot mai mult că deputatul fugar ar putea reveni în Republica Moldova pentru a participa în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Cel putin, asta declară doi deputați din partidul care poartă numele deputatului fugar, Marina Tauber și Denis Ulanov. Potrivit lui Ulanov, în viitorul apropiat, va putea fi asigurată prezența lui Șor, în țară, din punt de vedere juridic.

Amintim că dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar de atunci au fost amânate zeci de ședințe de judecată.

În 2017, primarul de Orhei, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis, fiind învinuit că ar fi obținut 5 miliarde și jumătate de dolari de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shor.

Ilan Șor, care se declară nevinovat, a fugit din tară în vara anului 2019, anul în care democrații au pierdut puterea. De atunci, acesta a făcut nenumărate declarații și s-a dat cu părerea în probleme de ordin social și politic, a apărut în diferite filmulețe, a salutat cetățenii. Toate acestea, însă, în format virtual, de pe un ecran mare, pe care adepții lui au grijă de fiecare dată să-l instaleze.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram