Timp de trei ani, 2 aprilie 2018 – 1 aprilie 2021, de când dosarul lui Ilan Șor se află la Curtea de Apel Cahul, au fost programate 59 ședințe de judecată, dintre care doar 8 au fost lucrative. Astfel, Centrul de Resurse Juridice din Moldova a elaborat un infografic pentru a aduce mai multă claritate în privința acestui dosar de rezonanță.

În ultima perioadă, se vehiculează tot mai mult că deputatul fugar ar putea reveni în Republica Moldova pentru a participa în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Cel putin, asta declară doi deputați din partidul care poartă numele deputatului fugar, Marina Tauber și Denis Ulanov. Potrivit lui Ulanov, în viitorul apropiat, va putea fi asigurată prezența lui Șor, în țară, din punt de vedere juridic.

Amintim că dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar de atunci au fost amânate zeci de ședințe de judecată.

În 2017, primarul de Orhei, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis, fiind învinuit că ar fi obținut 5 miliarde și jumătate de dolari de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shor.

Ilan Șor, care se declară nevinovat, a fugit din tară în vara anului 2019, anul în care democrații au pierdut puterea. De atunci, acesta a făcut nenumărate declarații și s-a dat cu părerea în probleme de ordin social și politic, a apărut în diferite filmulețe, a salutat cetățenii. Toate acestea, însă, în format virtual, de pe un ecran mare, pe care adepții lui au grijă de fiecare dată să-l instaleze.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!