/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Un consilier al Maiei Sandu și-a dat demisia pentru a se alătura unui partid politic

missing
11 mai 2021, ora 17:58

Maia Sandu a rămas fără un consilier prezidențial. Sergiu Tofilat, consilier prezidențial pentru domeniul energiei, a decis să renunțe la funcție și a depus cererea de demisie. Contactat de TV8, acesta a declarat că s-a concediat pentru a se alătura Partidului Schimbării în campania electorală pentru alegerile anticipate din 11 iulie. 

Sergiu Tofilat a aderat la Partidul Schimbării, fondat de Ștefan Gligor, pe când se afla în funcția de consilier prezidențial, declarând că aderarea sa la un partid politic nu contravine legii.

Acesta a devenit consilier municipal pe listele partidului Forta Nouă, demisionând în favoarea funcției de Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul  energetic.

Sergiu Tofilat este analist în domeniul energetic şi financiar-bancar, realizator al emisiunii WatchDog la TV8. În 2006 a absolvit Facultatea de Finanțe a Academiei de Studii Economice din Moldova. Din 2020 este membrul al aparatului președintelui Republicii Moldova, ocupând funcția de consilier prezidențial în domeniul energetic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram