Maia Sandu a rămas fără un consilier prezidențial. Sergiu Tofilat, consilier prezidențial pentru domeniul energiei, a decis să renunțe la funcție și a depus cererea de demisie. Contactat de TV8, acesta a declarat că s-a concediat pentru a se alătura Partidului Schimbării în campania electorală pentru alegerile anticipate din 11 iulie. 

Sergiu Tofilat a aderat la Partidul Schimbării, fondat de Ștefan Gligor, pe când se afla în funcția de consilier prezidențial, declarând că aderarea sa la un partid politic nu contravine legii.

Acesta a devenit consilier municipal pe listele partidului Forta Nouă, demisionând în favoarea funcției de Consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul  energetic.

Sergiu Tofilat este analist în domeniul energetic şi financiar-bancar, realizator al emisiunii WatchDog la TV8. În 2006 a absolvit Facultatea de Finanțe a Academiei de Studii Economice din Moldova. Din 2020 este membrul al aparatului președintelui Republicii Moldova, ocupând funcția de consilier prezidențial în domeniul energetic.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!