Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) nu va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Anunțul a fost făcut de către către fostul lider al formațiunii, Vlad Filat, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune. Chiar dacă nu se mai află la șefia partidului, Filat spune că rămas în calitate de membru al Consiliului Național Politic. Mai mult ca atât, Filat susține că PLDM a avut o discuție privind crearea unui bloc cu Platforma Demnitate și Adevăr, doar că atitudinea Platformei în cadrul discuției a fost una „umilitoare”.

„Din partea Platformei DA am văzut multe bâlbâieli. De fapt, au avut loc două întâlniri la Parlament, în biroul lui Igor Munteanu. Din păcate, aceste întâlniri au fost doar un schimb de opinii. După a doua întâlnire, decizia fusese luată. PPDA a propus varianta de a merge pe listele lor. Reprezentarea pe lista, așa cum a ajuns la PLDM nu a fost acceptată, a fost o propunere de umilire. Ce este acum mai important, eu cred că PLDM nu ar trebui să participe în aceste alegeri. Odată ce nu s-a reușit crearea acestui bloc electoral cu PPDA, vom decide ca PLDM să nu participe la aceste alegeri. Prin atitudinea PPDA pe care a avut-o față de PLDM la acele două întâlniri – a fost una umilitoare. Cred că PAS ar avea șanse să obțină majoritatea în Parlament și ca să nu ajungem pe urmă să deplângem un procent sau doua de voturi irosite, de aceea vom îndemna oamenii să voteze pentru PAS”, a declarat Vlad Filat.

Amintim că, Vlad Filat a fost premierul Republicii Moldova între anii 2009 – 2013, iar ulterior deputat pe listele PLDM. El a fost reținut în data de 15 octombrie 2015, fiind învinuit de corupere pasivă și trafic de influență. Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare, decizie menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție.

Pe tot parcursul cauzei el nu și-a recunoscut vina și a declarat că dosarul său este unul politic. Dosarul a ajuns chiar și la CtEDO. În prezent Filat mai are un proces aflat în prima instanță. De această dată el este acuzat pentru spălare banilor, fapte pe care la fel nu le recunoaște.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!