/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Oleg Brega anunță că va participa la anticipate: „Voi merge la CEC să cer liste de subscripţie ca să adun semnături” 

missing
12 mai 2021, ora 09:37

Activistul civic Oleg Brega anunță că va participa la alegerile anticipate din 11 iulie și urmează să colecteze semnăturile necesare pentru înscrierea în cursă electorală. 

„Miercuri, 12 mai, voi merge la CEC să cer liste de subscripţie ca să adun semnături ca independent. E prima zi posibilă conform calendarului afişat de Comisie. Pînă atunci fac apel pentru susţinători şi susţinătoare să-mi scrie dacă pot şi vor să facă parte voluntar din grupul de iniţiativă care va fi comunicat la CEC şi va primi legitimaţii ca să poată colecta semnături alături de mine”, a scris Brega pe Facebook.

Pentru a se înscrie în cursă, un candidat independent are nevoie de 2000 de semnături din toată țara adunate timp de o lună.

Anterior, pe 3 noiembrie 2014, Oleg Brega a fost înregistrat în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 din Republica Moldova, fiind cel de-al 21-lea concurent înscris la scrutin. Atunci, acesta nu a depăsit pragul electoral de 2% stabilit pentru un candidat independent obținând doar 0.88% din numărul total de voturi.

În 2015, Brega s-a înscris în cursa pentru funcția de primar general al municipiului Chișinăului din partea Partidului „Democrația Acasă”.

Iar, în 2019, activistul civic a candidat independent pentru un loc în Parlament din partea Diasporei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram