/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și lupte grele la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace

Recomandările ambasadei pentru moldovenii din Israel, în legătură cu lansarea rachetelor

missing
12 mai 2021, ora 16:51

Ambasada Republicii Moldova în Israel a venit cu un apel repetat în legătură cu lansarea rachetelor din Fâșia Gâza, atenționând cetățenii să urmărească și să urmeze directivele de securitate anunțate de către autoritățile israeliene.

După ce armata israeliană a informat că în a doua jumătate a zilei și noaptea sunt posibile noi lansări de rachete spre centrul țării, inclusiv Tel Aviv, reprezentanții ambasadei îndeamnă oamenii să nu se panicheze și să respecte toate indicațiile autorităților competente israeliene, dar și să identifice preventiv cele mai apropiate adăposturi antirachetă. Totodată, moldovenii sunt încurajați să aibă documentele și lucrurile personale strict necesare la îndemână.

Ambasada se află în contact cu liderii comunităților moldovene din principalele orașe israeliene și cu cetățenii moldoveni din Fâșia Gaza, care au menționat că la momentul de față nu se confruntă cu anumite probleme majore.

În cursul dimineții și amiezii, au fost afectate orașele israeliene Askelon, Ashdod, Beer Sheva, fiind bombardate cu 70 de rachete.

Amintim că violențele au pornit pe 11 mai din cauza unor posibile evacuări ale locuitorilor palestinieni de pe pământul revendicat de coloniștii evrei. În acest context, justiția israeliană a decis să amâne o ședință cheie programată pentru luni cu privire la soarta familiilor palestiniene amenințate cu evacuarea.

De asemenea, tensiunile au fost amplificate de restricțiile antipandemice impuse de autoritățile din Israel. Tensiunile s-au manifestat de la începutul Ramadanului, luna sfântă de post şi rugăciune a musulmanilor. Numeroşi palestinieni sunt furioşi întrucât poliţia israeliană a restricţionat accesul în unele zone din Oraşul Vechi și le-a interzis acestora să se adune pe trepte, o tradiție a acestora după rugăciunile de seară.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram