Luna trecută a fost una a scumpirilor mai multor produse alimentare de primă necesitate. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în aprile, prețurile acestora au crescut, în medie cu 3,18 %, față de luna martie 2021. Varza, cartofii proaspeți, roșiile, castraveții și usturoiul s-au scumpit cel mai mult, cu 51%, 18 %, 19 % și respectiv aproape 14 %. 

Și prețul fructelor a crescut. Exoticele s-au scumpit cel mai mult. În luna aprilie, acestea au costat cu aproape 10 % mai mult decât în martie. Citricele s-au scumpit cu 4,8 %, iar strugurii cu 3,5 %.

Uleiul a fost mai scump cu 8,1 procente, iar carnea cu 2,2 %. Cel mai mult a crescut prețul cărnii de porc – cu 5,2 %, în timp ce carnea de oi s-a scumpit cu 3,3 %, cea de vită cu 1,8 %, iar carnea de pasăre cu 1,7 %. Peștele s-a scumpit cu 1,6 %, în timp ce zahărul a devenit mai scump cu aproape 1 %.

De cealaltă parte, ouăle de găină s-au ieftinit cu aproape 3 %, iar legumele rădăcinoase cu 2,4 %, potrivit Biroului Național de Statistică.

În aprilie 2021, s-au scumpit și mărfurile nealimentare. Benzina a costat cu 2,8 % decât în martie, gazul lichefiat cu 1,8 %, iar motorina cu 1,2 %.

Pentru serviciile prestate populaţiei, în luna aprilie 2021 faţă de luna martie 2021, au fost înregistrate creșteri de preț la serviciile transportului aerian de pasageri – cu 11,3%, serviciile turistice interne și internaţionale – cu 4,7% și respectiv cu 2,3%, și servicii de conducere auto – cu 3,1%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!