Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

Trei scriitori și un jurnalist din R. Moldova au fost decorați de președintele României

12 mai 2021, ora 19:14
Distribuie:

Trei scriitori și un jurnalist din Republica Moldova au fost decorați de președintele României. Klaus Iohannis a conferit medalia „Centenarul Marii Uniri” și brevetele aferente scriitorilor Gheorghe Cojocaru, Vladimir Mischevca, Ion Negrei și jurnalistului Nicolae Negru.

Ceremonia de înmânare a fost organizată pe 12 mai, de către Ambasada României la Chișinău, cu ocazia Zilei Europei, aniversării a 30 de ani de relații diplomatice între România și Republica Moldova și a Centenarului Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

„Multitudinea de lucrări științifice publicate, articolele și pozițiile civice exprimate, tăria de a confrunta, cu argumente științifice pertinente, grosolanele falsuri istorice care încă mai bântuie aceste meleaguri îi recomandă pe laureații noștri ca adevărați promotori ai adevărului istoric, piloni ai păstrării fibrei identitare comune– ai istoriei și limbii române, ai patrimoniului nostru cultural. Toate acestea vorbesc de la sine despre atașamentul lor față de valorile românești, deci față de valorile europene”, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram