/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Important! Ministerul Educației anunță detalii despre testarea națională în învățământul primar din Republica Moldova

missing
13 mai 2021, ora 18:07

Și în acest an testarea națională în învățământul primar din Republica Moldova se va desfășura conform unor noi condiții, anunță Ministerul Educației. Astfel, testele pentru probele de la testarea națională în învățământul primar sunt transmise electronic instituțiilor de învățământ în fiecare zi de examen cu 30 de minute înainte de începerea acesteia. În aceste condiții, fiecare instituție de învățământ asigură tiparul necesar de teste conform numărului de elevi prezenți în ziua respectivă.

„Testarea națională în învățământul primar va fi desfășurată cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul COVID-19”, spun reprezentanții Ministerului Educației.

Potrivit informațiilor, elevii, care în ziua probei de la testarea națională sunt în carantină, izolare din motive de sănătate sau alte motive întemeiate, nu vor fi obligați să susțină testarea națională pentru a promova clasa.

Perioada desfășurării testării naționale în învățământul primar este 12-20 mai 2021. În acest an, 33 313 elevi vor susține în acest an testarea națională.

Ieri, 12 mai, autoritățile au demarat testarea națională din învățământul primar prin prima probă de evaluare la limba și literatura română pentru elevii din școlile alolingve.

Testarea națională în învățământul primar se organizează în fiecare instituție de învățământ în care sunt elevi în clasa IV-a. La testarea națională sunt admiși toți elevii indiferent de situația școlară și sunt promovați în clasa V-a. Testarea națională în învățământul primar reprezintă modalitatea de evaluare a nivelului de dezvoltare a competențelor elevilor la sfârșitul învățământului primar și este obligatorie pentru elevii din clasa a IV-a.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram