/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Sandu, despre scrisoarea lui Șor privind recuperarea banilor din frauda bancară. „Discuțiile trebuie purtate cu Procuratura”

missing
13 mai 2021, ora 11:19

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu nu a văzut, deocamdată, scrisoarea lui Ilan Șor, în care îi cere șefei statului să introducă pe agenda Consiliului Suprem de Securitate subiectul privind recuperarea banilor din frauda bancară. Chiar și așa, președinta susține că Șor ar trebui să discute cu Procuratura. 

„Eu nu am vazut această scrisoare, discuția trebuie să fie cu Procuratura, care reprezintă instituția care trebuie sa stabilească cine și cum răspunde pentru acest furt”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Loc de Dialog” de la Radio Moldova.

Deputatul fugar, președinte al Partidului „Șor”, Ilan Șor, a venit săptămâna trecută cu un apel către Maia Sandu și a cerut președintei Republicii Moldova să includă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate subiectul recuperării banilor din frauda bancară și să fie pusă în discuție propunerea acționarilor băncilor.

„Chiar astăzi vom trimite o scrisoare în adresa Președinției. Vom aștepta cu nerăbdare răspunsul”, a accentuat Ilan Șor.

Anterior, într-o conferință video, Ilan Șor spunea că a soluția de recuperare a banilor furați din sistemul bancar. În ceea ce privește beneficiarii furtului miliardului, Ilan Șor a declarat recent că este gata să depună mărturii în instanța de judecată, să conlucreze cu ancheta și să dezvăluie numele celor care se fac vinovați, după ce va fi anulat mandatul ilegal de arestare pe numele său.

În ultima perioadă, se vehiculează tot mai mult că Șor ar putea reveni în Republica Moldova pentru a participa la campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Doi deputați din partidul care poartă numele deputatului fugar, Marina Tauber și Denis Ulanov, spun că Șor ar putea participa „fizic” în cadrul campaniei. Potrivit celor doi parlamentari din Legislativul dizolvat deja, în viitorul apropiat, va putea fi asigurată prezența lui Șor, în țară, din punt de vedere juridic.

Amintim că dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, iar de atunci au fost amânate zeci de ședințe de judecată. În 2017, primarul de Orhei, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis, fiind învinuit că ar fi obținut 5 miliarde și jumătate de dolari de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat ulterior, prin firme off-shor. Ilan Șor, care se declară nevinovat, a fugit din tară în vara anului 2019, anul în care democrații au pierdut puterea. De atunci, acesta a făcut nenumărate declarații și s-a dat cu părerea în probleme de ordin social și politic, a apărut în diferite filmulețe, a salutat cetățenii. Toate acestea, însă, în format virtual, de pe un ecran mare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram