Trei rachete au fost lansate din sudul Libanului spre Israel

13 mai 2021, ora 23:42

Trei rachete au fost lansate joi din sudul Libanului spre Israel, a indicat o sursă militară libaneză, notează AFP.

Armata israeliană a confirmat tirurile, dar a subliniat că rachetele au căzut în Marea Mediterană, notează Agerpres.

Potrivit unor surse militare şi de securitate libaneze, proiectilele au fost trase dintr-o zonă aflată lângă tabăra de refugiaţi palestinieni din Rachidiyé, în sudul Libanului, o ţară învecinată cu Israelul.

O sursă apropiată Hezbollah, duşman de moarte al Israelului, a indicat că această mişcare armată libaneză nu a fost implicată în tirurile respective.

“Cu puţin timp în urmă, trei rachete au fost trase din Liban şi au căzut în Marea Mediterană în largul coastelor de nord ale Israelului”, a declarat armata israeliană într-un comunicat.

Aceste tiruri au avut loc în timp ce Israelul a desfăşurat tancuri de-a lungul barierei de separare cu Fâşia Gaza, ţinta unor intense atacuri israeliene în ziua a patra a unui nou conflict sângeros cu grupurile armate din enclava palestiniană care au tras rachete spre teritoriul israelian.

În 2014, în timpul unei precedente ofensive israeliene împotriva Fâşiei Gaza, au fost, de asemenea lansate rachete din sudul Libanului spre nordul Israelului, reaminteşte agenţia France Presse.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram