/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ciocoi reconfirmă că Guvernul a ajuns la o înțelegere cu CEC privind finanțarea alegerilor și suma necesară va fi transferată în tranșe 

14 mai 2021, ora 12:06

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a reconfirmat că Executivul a ajuns la o înțelegere cu Comisia Electorală Centrală privind finanțarea alegerilor, și că banii vor fi alocați în tranșe, prima fiind de 70 milioane de lei. Restul banilor vor fi transferați în funcție de solicitările ulterioare ale Autorității Electorale. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă Moldova.

Ciocoi a menționat că restul banilor vor fi transferați în funcție de solicitările ulterioare ale Autorității Electorale.

Anterior, Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul pentru alegerile anticipate la circa 125 de milioane de lei. În acest context, premierul interimar a precizat că Executivul poate aduna o sumă de aproape 105 milioane, „pentru că fondul de rezervă al Guvernului – din care se finanțează acest scrutin – nu poate fi lăsat fără bani”.

Totodată, șeful diplomației moldovene, Aureliu Ciocoi, a declarat că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene poate acoperi în totalitate cheltuielile pentru organizarea votului în afara granițelor la alegerile anticipate din 11 iulie.

Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În acest sens, pentru organizarea și desfășurarea scrutinului au fost estimate ca fiind necesare 125 046,7 de mii de lei.

Pe 12 mai curent, Guvernul în exercițiu a aprobat hotărârea de a aloca 70 milioane de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate, stabilite pentru 11 iulie 2021.

Mijloacele financiare urmează a fi transferate în conturile Comisiei Electorale Centrale de către Ministerul Finanțelor care va asigura finanțarea cheltuielilor pe măsura documentelor de plată. Totodată, în hotărâre prevede revizuirea de către CEC a devizului estimativ de cheltuieli  planificat pentru organizarea alegerilor, în vederea diminuării acestuia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram