/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/DOC/ Alertele de călătorie, actualizate! Ce trebuie să știi dacă intenționezi să mergi în afara țării

missing
14 mai 2021, ora 23:44

Ministerul de Externe a publicat lista actualizată a alertelor de călătorie. Aceasta conține restricțiile de intrare pe teritoriul mai multor state ale lumii pentru cetățenii Republicii Moldova. Astfel că moldovenii cu cetățenie română sunt în continuare obligați să respecte măsura carantinei de 14 zile, iar deținătorii de pașapoarte biometrice nu pot intra pe teritoriul României unde rămâne în vigoare starea de alertă din cauza pandemiei de COVID – 19. 

Ucraina este în carantină adaptivă până în data de 30 iunie. Cetățenii moldoveni care își propun să călătorească în viitorul apropiat în țara vecină, trebuie să prezinte la punctul de trecere a frontierei o poliță de asigurare medicală care să acopere costurile unui eventual tratament împotriva noului coronavirus. De asemenea, este obligatoriu testul la COVID – 19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie. Testul nu este necesar pentru copiii cu vârsta până la 12 ani. Persoanele care dețin un certificat de vaccinare nu sunt scutite de necesitatea prezentării testului cu rezultat negativ la coronavirus.

În Bulgaria, moldovenii pot să călătorească dacă au un certificat de imunizate împotriva COVID – 19 sau cel puțin un test negativ la noul coronavirus. Tranzitul pe teritoriul Republicii Bulgaria se efectuează fără restricții.

De asemenea, Spania menține restricțiile temporare impuse călătoriilor neesențiale din țările terțe (inclusiv Republica Moldova) către Uniunea Europeană şi țările asociate Schengen în vederea evitării răspândirii contagierii cu COVID-19. Autoritățile spaniole au luat decizia introducerii obligativității prezentării unui test negativ Covid-19 la intrarea pe teritoriul Spaniei, de către călătorii internaționali care provin din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat. Măsura a intrat în vigoare începând cu 23 noiembrie 2020.

Detalii, în documentul de mai jos:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram