/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ion Perju: Ministerul Agriculturii consideră nejustificate scumpirile la produsele de panificație

missing
14 mai 2021, ora 15:48

După ce un deputat PAS a anunțat că a crescut prețul la pâine, ministrul Agriculturii, Ion Perju, susține că acestea ar fi nejustificate. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă, în care Perju a declarat că prețul la făină de calitate superioară este mai mic, comparativ cu cel înregistrat acum două luni.

„Prețurile pentru făina de calitate superioară pe piața internă este la moment de 5 lei și 80 bani per kg. Pentru făina de calitatea I este 5,6 lei, iar pentru făina de calitatea a doua este de circa 5,3 lei pentru un kg comparativ cu 6-6,5 pentru un kg – datele de la începutul lunii martie”, a declarat Perju.

Acesta a mai menționat că grâul din cele peste 20 de mii de tone din rezerva de stat, care urmează a fi reîmprospătate”, a fost eliberat
companiilor de panificație și companiilor de morărit. Potrivit lui, au beneficiat de acest grâu și companii din sectorul zootehnic. Perju a ținut să menționeze că printre companiile beneficiare se numără și „Franzeluța”, care potrivit lui, nu a scumpit prețul la pâine.

„Ministerul consideră nejustificată prețu pentru unele produse de panificație de către unii agenți economici și rețele comerciale, or acestea sunt fundamentate de alte raționamente decât cele economico-financiare”, a declarat în concluzie ministrul Perju.

Acesta s-a referit și la situația cu grâu, precizând că declarațiile făcute de deputați ar fi doar „speculative” pentru că aceștia se „află deja în campanie electorală și încearcă să devize atenția publică de la problemele nesoluționate de președinția R”.

Potrivit lui, securitatea alimentară a țării este asigurată pe deplin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram