/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac masiv și tablou devastator. Rusia alungă soldații din tranșee cu arme chimice

Lituania va dona Republicii Moldova 11 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19

missing
14 mai 2021, ora 15:44

Lituania va dona 11 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 Republicii Moldova. anunțul a fost făcut de către șefa statului, Maia Sandu, după discuția cu președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, care se află într-o vizită oficială la Chișinău. 

„I-am mulțumit președintelui Nauseda pentru demersurile Lituaniei datorită cărora am putut beneficia mai rapid de vaccin din stocurile UE și pentru sprijinul oferit Moldovei în combaterea pandemiei de Covid-19. Totodată, am primit vestea că Lituania ne va dona și 11 mii de doze de vaccin”, a anunțat Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu a menționat că „contăm și mai departe pe sprijinul Lituaniei pentru Agenda de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, și pentru consolidarea cooperării în cadrul Parteneriatului Estic. În acest sens, reconfirm deschiderea Republicii Moldova de a avea o relație mai aprofundată cu Uniunea Europeană”.

După discuția purtată cu Maia Sandu, președintele Lituaniei a menționat că „Republica Lituania a parcurs un drum foarte lung și important. În 2004 am reușit să aderăm la Uniunea Europeană și suntem membri cu drepturi depline. Prezența mea în țara dumneavoastră este un semn de sprijin al parcursului european al Republicii Moldova, pentru că este vorba de un parcurs pe care l-au avut și cetățenii Republicii Lituania”.

Printre cele mai importante subiecte discutate de Maia Sandu și Gitanas Nauseda sunt și situația din Republica Moldova, ultimile evoluții politice de la Chișinău și procesul de organizarea a alegerilor anticipate din 11 iulie.

Președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, se află în vizită oficială în Republica Moldova, la invitația doamnei Maia Sandu. Aceasta este prima vizită a unui șef de stat lituanian în țara noastră în ultimii șase ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram