/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Imagini șocante cu deținuții bătuți în Penitenciarul Brăniște, publicate pe o rețea socială

missing
14 mai 2021, ora 07:38

Imagini de groază, în care apar deținuți schilodiți de alți pușcăriași, au fost publicate pe o rețea socială. Deși cazul a avut loc acum trei luni, la penitenciarul Brănești, ancheta pare să bată pasul pe loc, iar avocatul poporului continuă să înregistreze cazuri în care deținuții sunt maltratați dincolo de pereții închisorii. De partea cealaltă, noul șef al penitenciarului dă asigurări că ancheta este în desfășurare și că angajații vor fi pedepsiți pentru neglijență în serviciu. Mai mult decât atât, acesta susține că, după luna februarie, alte cazuri de agresiune între deținuți nu au fost înregistrate. Vă atenționăm că urmează imagini, care vă pot afecta emoțional.

Aceste imagini, în care se văd leziuni grave pe corpul tinerilor, ar fi fost filmate de deținuții, care au fost bătuți în noaptea de 5 februarie. Deși spun că stau cu frica în sân, ei spun că nu au altă șansă se se salveze, decât să trimită un mesaj de disperare de după gratii.

Totodată, avocatul poporului susține că bătaia din penitenciar a fost un planificată. Mai mult decât atât, ombdusmanul spune că deținuții care au fost maltratați nu sunt nici acum în siguranță.

Zubco susține că personalul penitenciarului nu ar fi în număr suficient, pentru toți condamnații care își ispășesc pedeapsa acolo.

Noul director al Penitenciarului Brănești susține că administrația nu tolerează acțiunile de violență și tratează egal toți deținuții. Cât despre cazul din luna februarie, acesta dă asigurări că angajații care se aflau de gardă în acea noapte vor fi pedepsiți.

Directorul recunoaște că duc lipsă de personal, acesta neagă însă că din luna februarie s-ar fi înregistrat cazuri de bătăi între deținuți.

Într-un interviu pentru postul nostru de televiziune, directorul interimar al Agenției Naționale a Penitenciarelor a declarat că întregul sistem duce lipsă de personal.

Cojocaru nu a negat nici faptul că în penitenciarele din țară persistă subculturile criminale.

Altercația de la Brănești s-a produs în noaptea de 5 februarie, într-un sector de detenție. Potrivit avocatului poporului, mai mulți deținuți cu bâte confecționate artizanal i-au bătut pe alți deținuți pentru că ar fi introdus pe teritoriul închisorii telefoane mobile fără permisiunea lor. În urma altercației, mai mulți deținuți s-au ales cu leziuni grave, iar unii chiar au fost internați la spital. Atunci, poliția din Orhei a pornit o anchetă pe acest caz. Contactați de TV8, astăzi polițiștii ne-au spus că a fost pornită o cauză penală, dar nu ne pot oferi mai multe informații, pentru a nu prejudicia ancheta.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram