/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Situația din Republica Moldova, evoluțiile politice și organizarea anticipatelor, subiectele discutate de Maia Sandu și președintele Lituaniei 

missing
14 mai 2021, ora 11:48

Șefa statului, Maia Sandu, și președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, au discutat în această dimineață. În cadrul întâlnirii, cei doi șefi de stat au discutat despre situația internă din Republica Moldova, evoluția ultimelor evenimente politice și pregătirea pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. 

„Pentru noi, vizita dumneavoastră este foarte importantă. Reconfirmă caracterul special al relației dintre țările nostre. Am avut câteva discuții foarte bune cu președintele Nauseda. Am vorbit despre situația internă din Republica Moldova, despre ultimele evoluții politice, despre pregătirile pentru alegerile parlamentare anticipate. Am discutat despre dorința cetățenilor Republicii Moldova de a-și construi un viitor prosper acasă, fără injustiție și corupție. Am discutat despre provocările cu care se confruntă Republica Moldova pe plan intern și extern, inclusiv din regiune”, a menționat Maia Sandu.

Șefa statului a mai menționat că Lituania a susținut agenda de reforme democratice din Republica Moldova.

„Contăm și în continuare pe sprijinul Lituaniei pentru agenda de asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, dar și pentru consolidarea de cooperare în Parteneriatul Estic. În acest sens, reconfirm deschiderea Republicii Moldova de a avea o relație mai aprofundată cu UE”, a menționat președinta Sandu.

După discuțiile cu Maia Sandu, Gitanas Nauseda a declarat că „prezența mea în Republica Moldova este pentru a sprijini cursul Republicii Moldova spre Europa. Cred că o să aprofundăm relațiile noastre financiare și comerciale”.

Precizăm că președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, efectuează, în zilele de 13-14 mai, o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația doamnei Maia Sandu. Aceasta este prima vizită a unui șef de stat lituanian în țara noastră în ultimii șase ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram