/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Socialiștii, criticați după intenția de a modifica Constituția, astfel încât, căsătoriile între persoanele de același gen să fie interzise

missing
14 mai 2021, ora 23:02

Reacții critice la adresa socialiștilor, după ce deputații PSRM au declarat că vor să modifice Constituția și să interzică căsătoriile între persoanele de același gen. Reprezentanții LGBT s-au arătat indignați de inițiativa deputaților socialiști și spun că aceasta este o discriminare la adresa lor. Cu critici au venit și cei de la PromoLex, care au calificat acțiunile socialiștilor drept o modalitate de promovare electorală. La rândul său, juristul Vladislav Gribincea susține că, în Constituția Republcii Moldova deja este stipulat că este interzisă căsătoria între persoanele de același sex.

“Eu cred că avem suficiente calificative jignitoare pentru hoți, minciunoși și manipulatori. A fi homosexuali, a avea relații homosexuale nu este jignitor sau umilitor. Eu mă mândresc cu relația și familia pe care o am la fel că familiile hetero, chiar dacă statul căruia îi plătim impozite în rând cu toții, nu ne acceptă familiile.”

Cu critici au venit și cei de la PromoLex, care au calificat acțiunile socialiștilor drept o modalitate de promovare în campania electorală.

Pe de altă parte, juristul Vlad Gribincea susține că o asemenea prevedere deja figurează în Legea Supremă a țării, iar declarațiile socialiștilor nu sunt decât trucuri electorale și populiste.

“Este un populism politic. Legea deja interzice căsătoriile dintre persoane de același sex. Atât în Constituție, articolul 48, cât și în Codul familiei. Altceva ca o manipulare în ajun de alegeri eu nu o pot interpreta”.

Solicitat să ne ofere mai multe detalii cu privire la acest proiect, Vlad Batrîncea, colegul de partid al lui Vasile Bolea, s-a arătat deranjat de întrebare.

“Evenimentul este depunerea de documente. Nu vă supărați, noi acum ne aflăm în incinta Comisiei Electoral Centrale. Ei trebuie să îndeplinească meseria și noi să nu abuzăm de această încăpere. Vă mulțumesc. – În acest mod, nu se încalcă normele de egalitate, democratice, domnule Batrâncea? – Dvs nu ați auzit răspunsul meu? Vă doresc o zi bună, numai bine“.

Totodată colegul lor de bloc, Vladimir Voronin, a făcut declarații rasiste în cadrul unei emisiuni televizate, avertizând alegătorii ca dacă vin soldații de la NATO aici se vor naște copii de culoare.

“Vreți să vină soldații NATO aici și să se nască copii de culoare nu doar albi. Voi asta vă doriți!?”

Criticile și nemulțumirile la adresa socialiștilor vin după ce, ieri, deputatul PSRM, Vasile Bolea a declarat că inițiativa de a modifica articolul 48 din Constituția Republicii Moldova este necesară, deoarece anumite organizații promovează și susțin drepturile LGBT, iar aceștea reprezintă o amenințare la adresa familiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram