/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Dumitru Diacov nu se va regăsi pe lista PDM de la anticipate. Cine îl va înlocui

missing
15 mai 2021, ora 12:41

Președintele de onoare a Partidului Democrat, Dumitru Diacov, nu se va regăsi pe listat PDM la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Un anunț în acest sens a fost făcut de Diacov pe pagina sa de Facebook.

În postarea sa publicată pe Facebook, Diacov a precizat că în locului pe lista PDM a fost inclus pe Mihai Olărescu, președintele raionului Cimișlia care se va regăsi pe poziția cinci.

„L-am propus pe Mihai Olărescu, președintele raionului Cimișlia, în locul meu, N5, pe lista candidatilor a Partidului Democrat la alegerile parlamentare anticipate. Consiliul National politic a aprobat aceasta propunere. Felicitări, Mihai, succese în alegeri și activitatea de mai departe pentru binele cetățenilor, a Republicii Moldova”, a menționat președintele de onoare a PDM, Dumitru Diacov.

Deocamdată, reprezentanții Partidului Democrat încă nu și-au prezentat lista cu care vor merge în alegeri.

Precizăm că ieri, la Comisia Electorală s-au înscris în cursa pentru alegerile anticipate anticipate din 11 iulie șase formațiuni politice. Ulterior, membrii CEC au  stabilit ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot a primilor șase potențiali concurenți electorali.

În urma tragerii la sorţi, CEC a stabilit ordinea lor prealabilă de înscriere în buletinul de vot, după cum urmează:

1.    Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” ;
2.    Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”;
3.    Blocul electoral „RENATO USATÎI”;
4.    Partidul Politic „Șor”;
5.    Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate;
6.    Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor;

Conform Codului electoral, Comisia examinează dosarele depuse și efectuează înregistrarea candidaţilor desemnaţi în decursul a cel mult șapte zile de la data primirii actelor. Ordinea de înscriere în buletin rămâne definitivă numai după înregistrarea la CEC în calitate de concurenţi electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram