/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Update. Noi detalii despre impactul dintre un microbuz și un TIR la Iași: 17 cetățeni ai Republicii Moldova, implicați în accident

missing
15 mai 2021, ora 20:14

Un microbuz în care se afla 16 persoane a fost implicat într-un accident grav la Iași. Presa din România scrie microbuzul, care venea din Republica Moldova, s-a ciocnit cu un TIR. Salvatorii au activat planul roșu de intervenție.

UPDATE 20:12 // Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul Consulatului general de la Iași a fost informat de către autoritățile române despre producerea unui accident în seara zilei de astăzi în apropierea localității Vânători din România.

Potrivit informațiilor obținute de la autoritățile județene, MAEIE precizează că în acest accident au fost implicați 17 cetățeni ai Republicii Moldova, dintre care doi răniți, fiind transportați la unități medicale din zonă pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate, iar ceilalți 15 cetățeni sunt în afara oricărui pericol fiind transportați la spital pentru monitorizare.

„Echipa consulatului general a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în regim de urgență, pentru informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului”, a precizat serviciul de presă al MAEIE.

Presa locală scrie că un copil și părinții acestuia au fost duși la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii „Sf. Maria“. Trei pacienți au fost duși la Spitalul de Neurochirurgie și șapte la UPU al Spitalului „Sf. Spiridon“. Cazurile cele mai grave sunt o femeie în vârstă de 59 ani, cu fractură de bazin și o femeie, tot în vârstă de 59 ani, cu traumatism cranian.

***

Potrivit informațiilor, în microbuz se aflau 16 persoane și în TIR doar șoferul. Din microbuz au fost evacuate 14 victime, iar două au fost descarcerate.

În urma accidentului, 13 persoane au fost transportate la spital. Este vorba despre 12 adulți și un minor. Două persoane aveau traumatisme grave.

Martorii spun că TIR-ul a ieşit din sensul giratoriu şi a virat stânga, spre Sculeni, iar microbuzul se deplasa dinspre vama cu Republica Moldova spre Iaşi, notează Ziarul de Iași.

Din primele informații, se pare că şoferul TIR-ului nu a acordat prioritate, iar microbuzul a lovit partea din dreapta a camionului şi s-a răsturnat.

Călătorii, mulţi dintre ei tineri din Rep. Moldova, au ieşit din microbuz prin trapa din plafonul maşinii. De altfel, microbuzul este plin de sânge la interior.

O ambulanţă SMURD a preluat un pacient în stare foarte gravă, dar mai mulţi tineri răniţi au fost transporaţi la spital. Traficul este blocat pe toate sensurile – spre Iaşi, Sculeni, Vânători, Popricani.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de la Poliţie, SMURD şi Ambulanţă. Vom reveni cu detalii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram