/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/DOC/ Dosarul privind confiscarea averii lui Dumitru Diacov a ajuns în instanță. Deputatul PDM: „Nu am fost la judecată”

missing
17 mai 2021, ora 13:15

Dosarul privind confiscarea averii președintelui de onoare a Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov, a ajuns în instanță, după ce Autoritatea Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe de peste 600 de mii de lei între averea dobândită și veniturile obținute de către deputat și soția acestuia. Pe 25 februarie curent, ANI anunța că a emis act de constatare în rezultatul unui control al averii și intereselor personale, care  a fost efectuat pentru perioada 2014 – 2019,  fiind extins și asupra soției parlamentarului.

Potrivit informațiilor, prima ședință a avut loc pe data de 13 mai curent la Judecătoria Chișinău, când a avut loc înfățișarea părților. Despre desfășurarea primei ședințe de judecată a anunțat Autoritatea Națională de Integritate.

Deputatul Dumitru Diacov a declarat că nu s-a prezentat la ședința de judecată, dar a fost reprezentat de către avocatul său. Acesta a mai spus că nu a încălcat legislația când a completat declarația de avere.

„Eu nu am fost la judecată, a fost avocatul. E o făcătură, o comandă politică. Sper că judecata va lua o decizie și va face dreptate. Ei pot să facă interpretările care le plac lor, eu știu că nu am încălcat nimic. Eu nu am de gând să umblu prin judecăți”, a menționat Dumitru Diacov pentru tv8.md.

Următoarea ședință de judecată a fost stabilită pentru data de 31 mai curent, ora 11:00, și va avea loc la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani. Astfel, cazul va fi examinat de judecătoarea Tatiana Avasiloaie.

Reprezentanții ANI anunțau în februarie curent că în cadrul verificărilor efectuate și a documentelor obținute, inspectorul de integritate a constatat existența unei diferențe substanțiale, în mărime de peste 600 de mii de lei, între averea dobândită și veniturile obținute de către Diacov și soția acestuia.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, deputatul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de parlamentar pentru o perioadă de 3 ani. Totodată acesta va fi inclus și în Registrul interdicțiilor al ANI.

Vedeți mai jos actul de constatare emis de ANI:

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram