Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, a spus că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, i-a propus funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP), pe timp când ultimul era ministru al Afacerilor Interne. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.  

Despre faptul că Andrei Năstase i-a propus lui Ștefan Gligor să fie șef la IGP inițial a spus Ion Terguță, secretarul general al Platformei DA. „Trebuia să fie șef al IGP și dumnealui nu a vrut să preia această funcție… Ți-a fost frică”.

Întrebat de moderatoarea emisiunii, Mariana Rață, dacă se adeverește acest fapt, liderul Partidului Schimbării a confirmat informația. „Domnul Andrei Năstase, în care eu am zero încredere, mi-a propus această funcție când eu am început să critic activitatea lui”, a spus Ștefan Gligor.

Spiritele în platou s-au încins atunci când Ion Terguță a spus că Republica Moldova are probleme geopolitice, peste hotarul transnistrean se curge contrabandă și că sărăcia în țara noastră a început de la faptul că statul nu și-a putut controla frontiera și vama.

De partea cealaltă, Ștefan Gligor i-a amintit lui Ion Terguță că liderul Platformei DA la un moment dat a deținut funcția de ministru de Interne, timp în care, potrivit lui, lucrurile nu s-au schimbat: „Dumneavoastră ați fost responsabil de acest minister și nu am văzut mari schimbări”.

Amintim că Andrei Năstase a fost numit ministru de Interne în iunie 2019. Acesta s-a aflat la șefia instituției până în noiembrie același an, când Guvernul Sandu a fost demis.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!