/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Peste un milion de mănuși și mii de măști medicale, livrate R. Moldova cu ajutorul Germaniei, UE și OMS

missing
17 mai 2021, ora 17:35

1,6 milioane de mănuși medicale de unică folosință și trei sute de mii de măști de protecție de tip de peste cinci sute de mii de euro au fost livrate suplimentar Republicii Moldova, cu suportul financiar al Germaniei și Uniunii Europene, în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății.

Ajutorul face parte din colaborarea Germaniei și OMS și inițiativa finanțată de Uniunea Europeană „Solidari pentru Sănătate”, direcționată spre combaterea pandemiei în țările Parteneriatului Estic. Inițiativa are scopul de a consolida reziliența sistemelor de sănătate și capacitatea țărilor de a răspunde la situații de urgență în sănătate publică.

Echipamentele personale de protecție, atât de necesare lucrătorilor medicali implicați în diagnosticul și tratamentul pacienților cu COVID-19 sunt destinate pentru toate instituțiile medicale din țară, inclusiv din regiunea transnistreană. Mănușile medicale și respiratoarele FPP2 livrate corespund standardelor de calitate și siguranță pentru protecția medicilor, asistenților medicali și altui personal.

La începutul lui martie 2021, la Chișinău au ajuns trei sute de concentratoare de oxigen, șase sute de pulsoximetre și cinci ventilatoare de respirație artificială, donate de Uniunea Europeană și OMS, pentru a restabili și trata pacienții cu forme și dificultăți grave de respirație ca urmare a COVID-19.

Tot atunci, Republica Moldova a mai recepționat o donație de șase sute de pulsoximetre din partea Guvernului Federal al Germaniei, iar în aprilie 2021, Germania și OMS au donat sistemului de sănătate din Republica Moldova trei sute de concentratoare de oxigen.

În total, până în prezent, prin intermediul inițiativei Uniunii Europene „Solidari pentru Sănătate”, a Guvernului Germaniei și OMS, Republica Moldova a recepționat circa 2,1 milioane de măști și respiratoare, 1,93 de milioane de mănuși, 16,200 de ochelari de protecție, 36 de mii de halate de protecție, 956 de concentratoare de oxigen, 39 de ventilatoare pentru respirație asistată, 1.410 pulsoximetre.

La ora actuală, la nivel mondial sunt înregistrate peste 162 de milioane de cazuri de COVID-19. La 17 mai 2021, în Republica Moldova erau 253.845 de cazuri de COVID-19 și 228.971 de doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram