/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Ultima Oră! PUN refuză oferta AUR de i se alătura pentru a participa pe o listă comună la alegerile din 11 iulie

17 mai 2021, ora 14:13

Partidul Unității Naționale refuză oferta Partidului Alianța pentru Unirea Românilor de a i se alătura pentru a participa pe o listă comună la alegerile parlamentare din 11 iulie. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de președintele PUN, Octavian Țîcu.

„Această propunere este de neînțeles. Dacă intențiile AUR ar fi fost nobile și în corespundere cu cu aspirațiile pe care le au, oferta în vederea constituirii unui bloc ar fi venit înainte de lansarea AUR”, a spus Octavian Țîcu.

Potrivit președintelui PUN, formațiunea pe care o conduce nu a putut accepta propunerea AUR, în condițiile în care condiția de bază a fost participarea la scrutin sub sigla AUR.

„Care ar fi trebuit să fie reacția dacă noi avem locul 4 înregistrat în Chișinău la precedentele alegeri, locul 6 pe țară, doi deputați, 26 de organizații teritoariale și o mulțime de personalități membre. Cum ar fi arătat asta sub umbrela AUR?”, a adăugat Țîcu.

Octavian Țîcu a reiterat că PUN a venit cu propunerea consolidării forțelor unioniste din R. Moldova încă în luna decembrie 2020.

„Noi am venit cu propunerea de a ne consolida unioniștii pe o platformă care nu neapărat să reflecte calitatea de membru de partid. Până la ora actuală, la platforma PUN au aderat 12 personalități remarcabile, pe care le știți. Noi am propus constituirea unui bloc unionist care să capteze toți agenții politici și unioniștii din R. Moldova într-un bloc cu o denumire neutră, care să nu reflecte ambițiile politice ale AUR în R. Modldova”, a spus Octavian Țîcu.

După ce AUR a făcut apel la toate partidele unioniste din Republica Moldova să i se alăture, pentru a participa împreună la scrutinul din 11 iulie, acestuia i s-au alăturat Uniunea Salvați Basarabia și Partidul Popular Românesc. Astăzi, AUR i s-a alăturat și Partidul Liberal, condus de fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram