/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: „Urmează o nouă etapă„

/DOC/ Decretul privind demisia lui Sergiu Tofilat de la Președinție, semnat. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial

missing
18 mai 2021, ora 11:19

Șefa statului, Maia Sandu, a semnat decretul privind demisia consilierului prezidențial pe domeniul energetic, Sergiu Tofilat. Documentul a fost publicat deja și în Monitorul Oficial.

„Sergiu Tofilat se eliberează, de la data de 12 mai 2021, din funcția de consilier al președintelui Republicii Moldova în domeniul energeticii, în baza cererii de demisie”, se menționează în decretul semnat de președinta Sandu.

Anterior, Sergiu Tofilat a declarat pentru tv8.md că a demisionat pentru a participa la campania electorală alături de Partidul Schimbării.

Acesta aderat la Partidul Schimbării, fondat de Ștefan Gligor, pe când se afla în funcția de consilier prezidențial, declarând că aderarea sa la un partid politic nu contravine legii.

În trecut, acesta a fost consilier municipal pe listele partidului Forta Nouă, demisionând în favoarea funcției de consilier al preşedintelui Republicii Moldova în domeniul  energetic.

Sergiu Tofilat este analist în domeniul energetic şi financiar-bancar, realizator al emisiunii WatchDog la TV8. În 2006 a absolvit Facultatea de Finanțe a Academiei de Studii Economice din Moldova. Din 2020 este membrul al aparatului președintelui Republicii Moldova, ocupând funcția de consilier prezidențial în domeniul energetic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram